IMPORTANȚA GRĂSIMII
LA CARNEA DE VITĂ

IMPORTANȚA GRĂSIMII
LA CARNEA DE VITĂ

Grăsimea de vită are o contribuție importantă la starea noastră de sănătate, câtă vreme nu exagerăm cu consumul.

 

• Grăsimea de pe vitele noastre Angus este obținută în urma unui proces de finisare bine pus la punct, bazat pe rețete de furajare atent selectate și doar din furaje naturale.
• Grăsimea este un element esențial al cărnii de vită Angus, iar genetica acestei rase împreună cu un proces de creștere, îngrășare și finisare bine pus la punct duce la o calitate superioară și constantă.
• Grăsimea dezvoltată de vitele Angus se găsește atât pe suprafața întregii carcase cât și la nivel intramuscular (marmorare).
• Principalul rol al grăsimii este de a oferi gust și frăgezime. O buna proporție de grăsime va oferi întotdeauna un plus major de calitate.
• Un alt rol important îl are în timpul maturării, prin faptul că oferă aport de frăgezime prin ruperea fibrelor.
• În timpul gătirii asigură un mediu propice rumenirii, iar rumenirea e factorul care contribuie decisiv la gustul final al unei fripturi. E mai importantă decât condimentarea, dacă ne dorim o friptură cât mai apropiată de ideea originală.
• Gustul cărnii depinde de grăsime pentru a fi suculentă şi cu o aromă aparte;
• De asemenea grăsimea este o sursă importantă de energie pentru organism;
• Grăsimile din carnea de vită sunt monosaturate (acid oleic); aceste tipuri de grăsimi sunt importante pentru sănătatea inimii;
• Grăsimea de vită conţine şi grăsimi polinesaturate care îmbunătăţesc nivelul de colesterol din sânge;