SALATĂ CU GREABĂN
ȘI PÂINE CU USTUROI

SALATĂ CU GREABĂN
ȘI PÂINE CU USTUROI

 Ingrediente:

Pentru steak:

Greabăn 2 buc – 200 g

Ulei de măsline

Sare grunjoasă

Piper negru

 

Pentru salată:

Baby salată verde (mijloc de salată) 1 buc

Radicchio (cicoarea roșie) 1 buc mică

Morcov 1 buc mare

Roșii cherry 100 g

Castravete de salată 10 cm

Ridichi 5 buc

Bacon 2 felii

 

Pentru Thousand Island Dressing:

Ardei gras roșu ¼ buc

Castravete Cornichon condimentat 1 buc

Maioneză 3 linguri

Ketchup 1 lingură

Boia de ardei dulce

Sos Tabasco

 

Pentru pâinea cu usturoi:

Usturoi 1 cățel

Unt moale 25 g

Ulei de floarea soarelui/ de rapiță 1 lingură

Sare și piper

Baghetă ½ buc

 

 Mod de preparare  salată cu greabăn și pâine cu usturoi:

Greabănul de vită se tamponează ușor cu șervete de bucătărie, se masează carnea energic cu ulei de măsline, apoi se lasă 30 de minute deoparte. Salata se spală și frunzele se taie fâșii late. Radicchio se curăță și se mărunțește. Morcovul curățat se taie rondele subțiri, iar roșiile cherry pe jumătate. Castravetele de salată se curăță de coajă  și se taie pe lungime, i se îndepărtează miezul cu semințe și jumătățile rămase se feliază perpendicular pe lungime. Ridichile se taie felii subțiri.

Ingredientele pentru salată se vor împărți pe din două și se vor pune în 2 boluri mari.

Feliile de bacon se rumenesc fără ulei într-o tigaie, pentru a căpăta o textură crocantă și se lasă la scurs pe un șervet de bucătărie absorbant, după care se mărunțesc și se presară peste salată.

Pentru dressing se spală ardeiul gras și se mărunțește fin, la fel și castravetele cornichon condimentat. Ambele se încorporează în maioneză și ketchup și se asezonează cu boia dulce și sos Tabasco picant. Dressingul se toarnă peste salată.

Se încinge la foc viu o tigaie grea din fontă. Steak-urile se frig 3-4 minute pe fiecare parte (rare sau medium rare), iar când se întorc, se sărează. Tigaia se ia apoi de pe foc și carnea se mai lasă acolo încă 5 minute. Steak-urile se feliază subțire și se presară peste salată. Totul se condimentează cu sare grunjoasă și piper negru.

Se curăță usturoiul și se taie felii subțiri. Untul înmuiat se omogenizează treptat cu uleiul, până ce devine cremos, după care se adaugă usturoiul feliat, sare  și piper. Bagheta se taie pe lungime, iar suprafețele plane se ung cu crema de usturoi. Cuptorul se încălzește 5 minute la temperatură mare, apoi se introduc în partea de sus jumătățile de baghetă unse, până ce se rumenesc ușor. Se vor servi fierbinți cu salata fermierului.

 

 Premiumangus.ro vă urează poftă bună!

 Găsești greabănul de vită Angus  în pachetul Frozen Pack. Comandă-l de AICI.