
DE CE SĂ ALEGI
CARNEA ANGUS?
Black Angus a ajuns să fie recomandă de tot mai mulți nutriționiști și experți în domeniul sănătății datorită numeroasele beneficii pe care le oferă. Pe lângă faptul că este bogată în vitamine și minerale și are un aport mare de proteine de calitate ce conține toți aminoacizii esențiali, carnea Angus produsă local aduce multe beneficii, în comparație cu alte rase de bovine a cărei carne se consumă.
Există diferențe majore între carnea obținută de la rasele populare de lapte sau mixte (cea mai cunoscută fiind Bălțata Românească) și de la bovinele Angus care sunt o rasă de bovine crescute special pentru carne. Genetica acestor animale oferă din start un atu în ceea ce privește creșterea lor dar și produsului finit.
Fiind o rasă foarte ușor adaptabilă, care valorifică extrem de bine pășunile, creșterea lor este facilă pentru fermierii români. Așa s-a ajuns ca astăzi să existe pe piață carne de vită Angus de la bovine născute și crescute pe pășunile din țară. Cu o investiție redusă, crescătorii de bovine Angus din România pot crește animale sănătoase, liniștite iar acest lucru se traduce posibilitatea de dezvoltare și obținere a unui produs local de calitate și, implicit, o siguranță ridicată pentru consumatori.
Pe lângă eficiența pe care o aduce în ferme, calitatea cărnii în sine este net superioară altor rase autohtone mai cunoscute. Marmorarea acesteia denotă o frăgezime aparte a cărnii și un gust deosebit. Grăsimea intramusculară a cărnii Angus dă aromă preparatelor dar și face ca gătirea să fie mai accesibilă, reducând timpul de preparare. Carnea de vită poate fi așadar gustoasă, ușor preparat și mâncat, indiferent de complexitatea rețetei.
Genetica este factorul principal de diferențiere a cărnii Angus de celelalte rase însă și modul de creștere poate influența calitatea finală. Alege, așadar, un produs obținut 100% natural, local, din efective născute și crescute în Transilvania.
Pentru a consuma un produs de calitate, cel mai important este ca iubitorii de carne de vită să verifice proveniența cărnii. Nu e de ajuns ca un producător să ofere maturare sau posibilitatea unei trasabilități dacă nu menționează de la ce rasă de bovine provine carnea. Pentru a cunoaște un ingredient înainte de achiziționare, e nevoie de informații precum modul în care sunt crescute animalele, modul de hrănire al acestora, vârsta la sacrificare și mai ales rasa. Astfel te vei putea bucura de toate beneficiile cărnii dar vei știi și cum trebuie să o prepari.