CHIULOTĂ ANGUS CU
SOS PESTO (video)

CHIULOTĂ ANGUS CU
SOS PESTO (video)

 Ingrediente:
2 bucăți de chiulotă Angus
1 legătură pătrunjel
3-4 frunze busuioc proaspăt
2-3 căței de usturoi pisați
Zeama de lămâie
Ulei de măsline
100 g parmezan ras
Sare, piper

 

➤ Mod de preparare chiulotă Angus cu Tagliatelle:

Deși chiulota este o piesă din pulpa de vită, datorită texturii fine a fibrelor și unui grad mai mare de marmorare, acestă piesă se potrivește pentru gătirea rare sau medium-rare, asemenea unui steak. Chiulota are o carne de vită fragedă, cu aromă și suculență, ce poate fi pregătită atât la cuptor, cât și la tigaie sau la grătar.
Într-o tigaie se încinge puțin ulei și se prăjesc bucățile de chiulotă de vită câte 2 minute pe fiecare parte. Se întorc pe ambele părți de două ori. Înainte de a se scoate din tigaie, fiecare bucată de carne se susține cu ajutorul unei spatule, pentru câteva secunde  astfel încât să se rumenească marginea feliei de carne. După un timp de 10 minute în care chiulota e lăsată să se odihnească, se feliază perpendicular pe fibră.

 

 Garnitură de paste Tagliatelle cu sos pesto:
Sosul pesto împreună cu verdețurile, ulei, zeama de lămâie, parmezanul ras, sarea și piperul se mixează în blender până formează o pastă omogenă. Separat într-o crăticioară se fierb pastele tagliatelle în apă cu sare. Când acestea sunt gata, se scurg de apă și se amestecă cu sosul pesto. Pastele împreună cu fâșiile de carne se presară cu parmezan ras. Aromele din farfurie vor fi bine evidențiate alături de un vin roșu. Astfel obțineți un meniu sănătos de paste.

 

➤ Chiulota  Angus o poți găsi în pachetul Gourmet Pack. Comandă-l de AICI!

➤ Premiumangus.ro vă urează poftă bună!

* rețetă video pentru 2 persoane