SLOW COOKING LA GRĂTAR
SAU BARBECUE

SLOW COOKING LA GRĂTAR
SAU BARBECUE

Această metodă este foarte îndrăgită de către iubitorii de steak-uri de vită, de către cunoscătorii în arta grătarelor. Pentru acest tip de gătire se pot găti bucăți mai mari de carne și se folosește termometru.

 

E drept că metoda de gătire lentă la grătar necesită, pe lângă ustensilele potrivite, și carne de vită de calitate care să se preteze pentru o astfel de pregătire. Pe lângă aceste ingrediente principale mai ai nevoie de pasiune pentru gătit și de răbdare, de unde și denumirea acesteia. Așadar vom frige lent coaste de vită Angus, denumite spare ribs și o bucată de ceafă sau greabăn, după preferințe.

 

Fie că sunteți nou în arta grătarelor, fie că sunteți un profesionist experimentat, să aveți instrumentele potrivite pentru grătar face diferența. În acest articol încercăm să vă prezentăm instrumentele de grătar de tip barbecue slow cooking necesare pentru a vă asigura că mâncarea este pregătită și gătită bine de fiecare dată.

 

Ca rezultatul să fie pe măsura așteptărilor, și barbecue să fie delicios, grătarul pe gaz, cu cărbuni sau cu lemne trebuie să îndeplinească câteva dotări esențiale precum capacul și termometrul din dotare . În cazul modelelor de grătar pe gaz este necesar un minim de trei arzătoare paralele pentru a găti la temperatură joasă și îndelung ( low and slow), cu excepția modelelor sferice cu sistem anti-aprindere grăsimi, la care se pot pregăti și bucăți întregi indiferent de numărul arzătoarelor din dotare. În ceea ce privește grătarele cu cărbuni, grătarele ceramice cu formă ovală, acelea oferă cea mai bună calitate a gătirii.

 

Când încercați bucăți mai mari de carne, temperatura corectă trebuie să vă ghideze pașii. De exemplu, spre sfârșitul perioadei de gătire introduceți sonda termometrului într-o bucată de unt, apoi faceți același lucru în carne. Dacă ambele texturi sunt asemănătoare, atunci știți că preparatul este gata. Grătarul este într-un fel o formă de artă. Așadar începeți să vă experimentați în aprecierea texturii cărnii, atât prin sondare, cât și prin senzația tactilă, la fel de mult ca și  în aprecierea temperaturii  și a aspectului general.

 

Un grătar curat face diferența atunci când gătești! Înainte de a începe să gătiți, creșteți intensitatea focului pentru a steriliza grătarul. Această sterilizare este importantă, nu doar pentru sănătatea dvs., dar astfel vă și asigurați că preparatul gătit nu va avea gustul somonului pe care l-ați fript cu o zi înainte!

 

Pe lângă grătarul corespunzător pentru acest tip de gătire, puteți opta și pentru câteva accesorii care vă vor ajuta să obțineți preparatul perfect:  termometru pentru măsurarea temperaturii interioare a bucății de carne, suport pentru coaste sau spare ribs, rub-uri, marinade sau condimente, special concepute pentru piese întregi, sosuri barbecue, dar și prietenii alături de care să vă bucurați de aceste preparate pur și simplu irezistibil de bune!