BUCURĂ-TE DE BENEFICIILE
GRĂSIMII DE VITĂ

BUCURĂ-TE DE BENEFICIILE
GRĂSIMII DE VITĂ

Știm deja că în cazul cărnii de vită grăsimea are un efect benefic asupra cărnii și este una dintre grăsimile sănătoase, recomandate corpului.

 

În funcție de zona de proveniență a cărnii și de textura acesteia, piesele pot fi mai marmorate (cum e cazul celor pentru steak) sau mai puțin marmorate (cum e cazul pieselor din pulpă). Chiar și când vine vorba, însă, de prima categorie, multe persoane sunt încă reticente la gătirea cărnii cu toată grăsimea extramusculară, considerând că aceasta este în plus.

 

Ei bine, obiceiul de a tăia bucățile de grăsime dintr-o piesă este greșit și total neindicat. În primul rând aceasta stă la baza gătirii perfecte a steakurilor, grăsimea se topește suficient de repede pentru a crea o crustă exterioară care menține sucurile naturale ale cărnii în interior în timpul gătirii și în același timp asigură rumenirea exterioară specifică steakurilor. Ambele efecte duc la un gust deosebit al cărnii de vită și la frăgezimea ridicată a acesteia, fiind mai indicată și mai eficientă decât condimentarea.

 

Ce se întâmplă când gătești un steak la tigaie?

În funcție de cantitatea de carne friptă, de câtă grăsime s-a folosit și de condimentele alese, în urma rumenirii steakului se obțin reziduuri depuse pe fundul și pe pereții tigăii. Cele mai multe persoane se tem de această arsură, considerând că afectează atât preparatul, cât și tigaia.

Ce poți face în acest caz?

Scoate carnea după ce ai gătit-o la nivelul dorit. Până steakul se odihnește, poți crea un sos aromat pentru acesta, folosind aceeași tigaie. Toarnă mai întâi puțină apă sau supă de carne și niște alcool (vin, bere sau o tărie preferată) și repune tigaia pe foc mic, amestecând regulat cu o spatulă. Curând se formează un sos pe care îl poți completă cu puțin unt, o idee de smântână dulce si condimente (după gust).

Toarnă acest sos peste steak-ul feliat și bucură-te de un preparat perfect de Black Angus!

 

 

 

[no_social_share_list]