MARMORAREA CĂRNII DE VITĂ ANGUS

MARMORAREA CĂRNII DE VITĂ ANGUS

„Marmorare” este numele pentru acele fire fine albe de grăsime din carne care se topesc în timpul preparării și care o frăgezesc, conferindu-i o savoare unică. Marmorarea este o trăsătură genetică al cărui grad este intensificat și prin metoda de finisare. Grăsimea intramusculară are un rol esențial în calitatea cărnii încă de la începerea maturării prin frăgezirea fibrelor musculare.

 

De cele mai multe ori lumea de ferește de grăsime însă în cazul cărnii de vită, beneficiile acesteia sunt importante!

 

Spre deosebire de alte tipuri de grăsime, aceasta are un aport pozitiv atât în ceea ce privește textura și gustul preparatelor, cât și din punct de vedere nutrițional. Grăsimea este așadar un element esențial, o bună proporție oferind întotdeauna un plus major de calitate. Punctele de mai jos te vor ajuta să alegi corect data viitoare când vei achiziționa carne de vită.

 

Importanța grăsimii

Principalul beneficiu al grăsimii este în procesul de gătire. Aceasta contribuie la frăgezirea cărnii, prin ruperea fibrelor în procesul de maturare. În timpul gătirii asigură un mediu propice rumenirii, contribuind decisiv la gustul final al preparatelor. Gustul cărnii depinde de grăsime pentru a fi suculentă și cu o aromă aparte. Și nu în ultimul rând grăsimea are importante beneficii din punct de vedere nutrițional pentru organismul uman.