FRIPTURĂ DE RASOL ALB
DE VITĂ ANGUS

FRIPTURĂ DE RASOL ALB
DE VITĂ ANGUS

Ingrediente:

1,2 kg rasol alb de vită Angus

600 g cartofi noi

4 buc morcovi

3 buc ceapă roșie

1 căpățână usturoi

după gust sare/piper

30 grame unt

50 ml ulei

100 ml vin roșu

10 g făină

1 frunză de dafin

150 ml apă caldă

 

  Mod de preparare friptură de rasol de vită:

Prima dată preîncălzim cuptorul la 200°C. Condimentăm carnea cu sare și piper din belșug. Apoi într-o tigaie punem uleiul și untul, când tigaia e încinsă adăugăm rasolul de vită și rumenim pe toate părțile, la foc mare.

Într-o oală ceramică cu capac, punem morcovii și ceapa tăiate bucăți. Căciulia de usturoi tăiată în jumătate. Condimentăm cu sare, piper, și ierburi italienești uscate (cimbru, busuioc, oregano) .Peste acestea punem carnea împreună cu uleiul și untul din tigaie. La final punem 50 ml de vin roșu și frunza de dafin.

Dăm la cuptor fără capac, pentru 15 minute. Apoi punem capacul și coborâm temperatura la 170°C. Lăsăm friptura de rasol de vită la cuptor pentru o ora și jumătate. Intre timp curățăm cartofii. După 1 oră și jumătate, întoarcem carnea și adăugăm cartofii. Dăm la cuptor pentru 30 minute. Ridicăm temperatura la 200°C, scoatem capacul și lăsăm încă 15-20 minute fără capac cât să se rumenească ușor cartofii.

Scoatem carnea și legumele din oală, le acoperim cu folie, lăsăm acolo sosul. Punem pe foc vasul, adăugăm restul de vin, fierbem 2 minute, apoi punem apa caldă. Mai lăsăm să fiarbă până se reduce ușor sosul, adăugând la final făina. Amestecam cu telul până ce sosul se îngroașă, apoi oprim focul. Feliem carnea, turnăm sosul și servim cât este cald.

 

 Rasolul alb de vită Angus îl poți găsi în pachetul Family Pack (AICI)

➤ Premiumangus.ro vă urează poftă bună!

* rețetă de friptură din rasol de vită preluată de pe blogul gastronomic https://luckycake.ro/