➤ Ingrediente:
1.5 kg coaste de vită Angus
1 ceapă roșie
5 căței de usturoi
1 linguriță piper boabe
1 foaie de dafin
1 bere [500 ml]
1 pahar apă
Sare
1 lingură de miere
2 linguri sos soia
2 linguri sos Worcester
1 linguriță dulceață de ardei iute
2 ardei grași tocați
2 linguri ulei măsline
1 bucată mică ghimbir
sare
➤ Mod de preparare coaste de vită Angus la cuptor:
Se curăță ceapa, usturoiul și se taie în bucăți mari. Se pun la fiert în amestecul de bere cu apă, împreună cu costițele, piperul, foaia de dafin și sare. După ce carnea e fiartă, se mută într-o tavă și se unge cu sosul pregătit din celălalte ingrediente (miere, sos de soia, sos Worcester, dulceață de ardei iute, ardei grași, ulei de măsline, ghimbir și sare). Tava va sta la cuptor până când costițele sunt rumenite și se dezlipesc ușor de pe os.
➤ Garnitură:
Sosul în care a fiert carnea mixează cu un blender până când devine uniform. Apoi se toarnă, după gust, peste garnitura pregătită (paste sau cartofi).
.
.
➤ Premiumangus.ro vă urează poftă bună!