GARNITURI PENTRU CARNEA DE VITĂ ANGUS

Garnitura are rolul de a pune în valoare gustul cărnii, de a ajuta la asimilarea proteinelor și grăsimilor, dar și de a completa meniul în nutrienți. Astfel, carnea de vită Angus se potrivește cel mai bine cu legumele: cartofi fierți sau copți, fasole verde, sparanghel, conopidă, morcov coapte, sotate sau fripte, precum și salată, spanac și verdețuri, toate proaspete.

 

Pentru consumatorii de carne, piesa de rezistență dintr-un meniu atrăgător rămâne friptura, fie că vorbim de piese din pulpă, coapte la cuptor, sau de steak-uri la grătar sau la tigaie. Dar pentru un meniu de succes este la fel de important să alegem corect ceea ce punem în farfurie, alături de carnea de vită.

 

Care este garnitura potrivită pentru carnea de vită Angus?

Ca reguli generale, pentru piesele din pulpă de vită Angus, care necesită gătire prin fierbere înăbușită sau prin gătire îndelungată la cuptor, cele mai reușite garnituri se obțin din rădăcinoase și legume coapte, gătite alături de carne în același timp și în același vas cu friptura. Când friptura este gata, sucurile scurse din ea se amestecă cu rădăcinoasele pasate și cu o reducție de vin roșu pentru a obține sosuri delicioase.

 

Pentru steak-urile la tigaie sau la grătar se vor alege ardei, sparanghel, ceapă și ciuperci. Acestea se pot prepara prin sotare în puțin unt aromat cu mirodenii sau se pot frige pe grătar alături de bucata de carne.

 

Antricotul Angus și a T-bone-ul Angus au o textură fină și sunt bogate în grăsime, ceea ce conferă o savoare deosebită steak-urilor. Grăsimea de pe marginea acestor piese, în urma frigerii lor în tigaie, e recomandat să fie reîntrebuințată pentru sotarea legumelor din garnituri.

 

Cauți rețete simple pentru mâncăruri gustoase și în același timp idei de gătire corectă și sănătoasă? Abonează-te la newsletterul Premium Angus sau urmărește rețetele de pe site-ul nostru și încearcă-le pe cele care ți se potrivesc, ținând cont de piesele angus utilizate.

 

Legate De Posturi

Leave a comment

Când vizitați site-ul nostru web, acesta poate stoca informații prin intermediul browserului dvs. de la servicii specifice, de obicei sub formă de cookie-uri. Aici puteți modifica preferințele de confidențialitate. Vă rugăm să rețineți că blocarea unor tipuri de cookie-uri poate afecta experiența dvs. pe site-ul nostru web și în serviciile pe care le oferim.

10% Reducere

Instant la plata cu Cardul Radio Guerrilla

Open chat
1
Vă putem ajuta cu informații?
Bună ziua! 👋
Vă putem ajuta cu informații?