PREPARATE DE VITĂ ÎN
FUNCȚIE DE SORTIMENT

PREPARATE DE VITĂ ÎN
FUNCȚIE DE SORTIMENT

În prepararea oricărei rețete și oricărui tip de ingredient exsită câțiva factori care influențează reușita în pregătirea meniului. În primul rând pentru alimentația noastră, indiferent  de vârstă și de starea de sănătate, trebuie să  punem accent pe calitatea produselor cumpărate, iar aceasta se poate verifica solicitând informații de la producătorii care oferă trasabilitate produselor pe care le pun pe piață.

Odată ce ne asigură că ingredientele îndeplinesc criteriile principale, trebuie să știm cum pot fi acestea valorificate. Exact acesta este și cazul cărnii de vită Angus. Iată mai jos tipurile de preparate pe care le poți obține din carnea Premium Angus și ce piese sunt potrivite pentru acestea.

 

Steaks

Pentru a obține o friptură sau un steak de vită fragede și delicioase este absolut necesar să cunoaștem piesele care sunt potrivite pentru acest tip de gătire și câteva caracteristici de evaluare a acestora, astfel încât să ne asigurăm că alegem cea mai bună variantă.

Piesele recomandate pentru grătar/ tigaie sunt cele marmorate, cu un conținut de grăsime intramusculară generoasă și frăgezime.

Piese pentru steak: antricot cu os sau fară, t-bone, chiulotă, mușchiuleț, bavetă, spată sau greabăn

 

Primul pas pentru a găti un steak perfect este deci alegerea unui sortiment corect de carne Black Angus. Dacă vrei un steak fraged trebuie să respecți câteva criterii de gătire minime pe care le poți găsi în recomandările fiecărei piese în parte.

 

Fripturi, tocănițe sau alte mâncăruri gătite prin fierbere sau la cuptor

De la carne de vită plină de savoare la un adevărat gust de caramel e doar un pas. Prin fierbere înăbușită la cuptor,  bunătatea şi gustul apetisant al fripturilor de vită Angus este îmbogățit.

Indiferent dacă pregătiți o cină romantică sau o masă ocazională pentru prieteni și familie, fripturile sunt întotdeauna o alegere potrivită, cu atât mai mult când este vorba despre carne de vită de calitate. Pregătirea la cuptor a cărnii oferă o aromă deosebită prin folosirea condimentelor – fiind preparată foarte rapid și fără stres.

Așa cum există sortimente de carne ideale pentru steak, există și sortimente perfecte pentru mâncărurile cu sos.  Pentru acest tip de preparat e recomandat să alegeți bucăți mai slabe în grăsime, piese care nu sunt așa de marmorat însă care devin estrem de savuroase și aromate atunci când sunt gătite lent, pe foc, în cuptor sau la slow-cooker.

Piese pentru fripturi: capac, fricandou, nucă, rasol albrasol cu os, bavetă, spată sau greabăn

 

Ciorbe

 

Un alt fel de mâncare pe care toată lumea o cunoaște este ciorba de văcuță. Mulți însă se feresc să gătească aceasta din cauza preconcepției că toate cărnurile de vită sunt tari și greu de gătit. Cu un ingredient potrivit și de calitate la bază, aceasta poate fi un adevărat festin pentru întreaga familie și un preparat cu multe beneficii asupra sănătății.

Carnea recomandată pentru acest preparat poate fi mai slabă în grăsime, caz în care se completează ciorba cu tipul de grăsime preferat sau piese care conțin os. Desigur, pentru pasionați, o variantă potrivită pentru ciorbă e carnea tocată.

Piese potrivite pentru ciorbă: capac, nucă, fricandou, rasol alb, rasol cu os, carne tocată

 

Burgeri

Un preparat care nu are nevoie de prezentare, tot ce ai nevoie pentru un burger bun este o carne care respectă raportul carne macră- grăsime si care e perfect aromată.

Carne recomandată: burger

 

Mai multe tipuri de carne de vită Angus poți cumpăra din magazinul online.
Alege carnea de vită Angus la preț corect per calitate și savurează un steak de vită care ți se potrivește.