ARROSTO DI VITELLO – FRIPTURĂ DE VITĂ ÎN STIL ITALIAN

ARROSTO DI VITELLO – FRIPTURĂ DE VITĂ ÎN STIL ITALIAN

Arrosto di Vitello – friptura de vită în stil italian este una dintre cele mai gustoase variante ale fripturii de vită.

 Ingrediente:
aprox. 1 kg pulpă de vită
1 ceapă
1 țelină medie
1 ardei gras
3 morcovi
250 ml vin alb demisec
sare de mare
piper măcinat
30 ml ulei de măsline + 30 gr unt

➤ Sfaturi:

Înainte de a găti carnea de vită, aceasta trebuie lăsată la temperatura camerei aproximativ 2 ore.

Înainte de a găti carnea la cuptor, aceasta trebuie prăjită la foc iute câteva minute pe toate părțile. În acest timp, evitați să înțepați carnea cu furculița, aceasta trebuie întoarsă cu o spatulă sau un clește de bucătărie. Astfel vor fi sigilate în interior toate sucurile benefice.

Pentru friptura de vită este indicat să se folosească sare de mare și piper. Alte condimente se pot adăuga după gust.

Pentru aceasta friptură am folosit pulpă (capac) de vită, însă se poate folosi și ceafa.

Aceasta rețetă, contrar denumirii ce pare ușor sofisticată, este una dintre cele mai ușor de preparat fripturi de vită. Cu legumele se poate jongla după bunul plac, însă țelina îi dă un gust deosebit fripturii, nu ar trebui să renunțați la ea, indiferent ce alte legume alegeți să adăugați.

 

➤ Mod de preparare:

Mai întâi încingem bine uleiul împreună cu untul la foc iute. Punem pe fundul unei farfurii sare de mare amestecată cu piper și dăm carnea prin acest amestec. Prăjim carnea de vită pe fiecare parte la foc iute timp de 2 minute.

Scoatem carnea de vită pe un platou și în același ulei vom căli legumele tăiate cuburi. Tot la foc iute.

Punem într-un vas de yena carnea de vita si in jurul acesteia adăugăm legumele. Turnam vinul si acoperim vasul cu capac. Daca nu avem vas de yenna cu capac, putem sa-l acoperim cu folie de aluminiu.

Gătim friptură de vită în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, funcția cu ventilație a cuptorului electric, timp de 2 ore. În acest timp, avem grijă să întoarcem din când în când friptura pe toate părțile. În ultimele 10 minute de gătire  am descoperit tava lăsând carnea să capete un aspect ușor rumenit.  După gătire mai lăsăm friptura încă 30 de minute acoperită cu capacul.

 

 Premiumangus.ro vă urează poftă bună!

Pentru această retetă poți folosi piese din pulpă (capac/ nucă/ rasol alb/ rasol cu os). Le găsești în pachetele BABY PACKKID PACKFAMILY PACK

➤ Mulțumim pentru rețetă  Farfuria cu gust