GULAȘ DE VITĂ ANGUS
CU CARTOFI

GULAȘ DE VITĂ ANGUS
CU CARTOFI

Această tocăniță este o rețetă ungurească ce se prepară foarte simplu, cu carne de vită și are un gust pe măsură.

➤ Ingrediente:
500 gr carne de vită (capac sau nucă de vită Angus)
1 ceapă mare
1 morcov
5-6 cartofi
pastă de tomate
pătrunjel
salvie
cimbru
usturoi granulat
boia dulce sau iute
2-4 caței usturoi

➤ Mod de preparare:
Se taie bucata de pulpă în cubuleţe de 4-5 cm. Carnea nu se spală, ci se tamponează doar cu un prosop de hârtie.

Se încălzește ulei într-o tigaie şi se adaugă morcovul și ceapa tocate. Se lasă pentru 5-6 minute și se amestecă. Se adaugă cubuleţele de pulpă și se lasă 4-5 minute sau până se albește carnea.

Se adaugă condimentele: salvie, usturoi granulat, boia dulce sau iute și usturoiul proaspăt. Se adaugă apă cât să acopere și se lasă cu capac pentru 40-50 de minute sau până când este aproape gătită carnea.

Se adaugă cartofii și apă dacă mai este nevoie. Spre sfârşit, după ce toate ingredientele au fiert suficient, se adaugă bulion, pătrunjel şi cimbru și se mai lasă să fiarbă câteva minute.

➤ Această rețetă a fost creată de Oana Stoica Blog, căreia îi mulțumim! Poți găsi video cu această rețetă, AICI
➤ Carnea de gulaș Premium Angus o poți găsi în pachetul FAMILY PACK.
➤ Premiumangus.ro îți urează poftă bună!