BORȘ DE SFECLĂ ROȘIE
CU CARNE DE VITĂ ANGUS

BORȘ DE SFECLĂ ROȘIE
CU CARNE DE VITĂ ANGUS

Ingrediente: 

300-400 g carne de vită (eu am folosit Angus de la Karpaten Premium Angus)
2 sfecle medii
1 ceapă
1 morcov mare
1/2 varză medie
300 ml borș
3 linguri ulei de măsline
sare, piper
smântâna pentru servire (opțional)

 

Mod de preparare ciorbă din carne de vită Angus:

Se taie carnea bucățele și se fierbe, spumând apa dacă e nevoie din când in când. Separat într-o oală se pune uleiul și 1 polonic de apă (cea în care a fiert carnea), unde se înăbușesc aprox. 5 minute: ceapa și varza tăiate, morcovul dat prin răzătoarea mare. Peste legumele înăbușite, se adaugă carnea fiartă și apa în care ea a fiert. 

Toate fierb aprox 10 minute la oala sub presiune sau 15-20 pe aragaz și apoi se adaugă sfecla fiartă separat în borș (sfecla se fierbe separat ca să își păstreze culoarea frumoasă).

Se condimentează ciorba după gust, cu sare și piper și se servește cu smântână.

 

Premiumangus.ro vă urează poftă bună!

Pentru această ciorbă poți folosi piese din pulpă (capac/ nucă/ rasol alb/ rasol cu os). Le găsești în pachetele BABY PACK/ KID PACK/ FAMILY PACK

➤ Mulțumim pentru această rețetă delicioasă, Gătește cu Evuski