CIORBĂ DE PERIȘOARE
CU VITĂ

CIORBĂ DE PERIȘOARE
CU VITĂ

Ingrediente: 
600 gr carne de vită
1 ceapă
2 morcovi
1 ardei kapia roșu
1/2 țelină mica
2 ouă
3 linguri pasta de tomate
mărar verde
sare

 

Sfaturi:

Punem într-o farfurie adâncă 50 de ml de oțet si 50 de ml ulei. Dăm mâinile prin acest amestec înainte să formăm perișoarele și să le adăugăm în ciorbă. Astfel, perișoarele nu se vor desface atunci când le adăugăm în ciorbă. Când se fierb, perișoarele se ridică la suprafața ciorbei. Țelina se adaugă în ciorbă după ce punem perișoarele, deoarece aceasta fierbe foarte repede.

 

➤ Carnea de vită:

Carnea de vita ajuta la prevenirea anemiei, aceasta fiind foarte bogata in fier. Este bogată în vitamine si minerale, vitamina B3, B6, B12 , precum si zinc, seleniu si fosfor ajutând la combaterea oboselii.

Este indicat să consumăm carne de vită de aproximativ 2 ori pe săptămână. Aceasta se poate utiliza la fripturi, ciorbe, gulașuri, salate sau la grătar.

 

Mod de preparare ciorbă de perișoare cu carne de vită:

Mai întâi punem ceapa și morcovii tocate mărunt la fiert in 2- 3 litri de apă. Le lăsăm până când începe apa să clocotească.

Adăugăm ardeiul tocat cubulețe si pasta de tomate și lăsăm în continuare la fiert încă 10-15 minute.

Carnea tocată o amestecăm cu ouăle, adăugăm sare și mărar tocat mărunt. Punem într-o farfurie ulei și oțet în proporție de 50% si dăm mâinile prin acest amestec înainte să formăm fiecare perișoară. Le adăugăm în ciorbă și le lăsăm la fiert 30-35 de minute.

După ce terminăm de adăugat perișoarele, adăugăm și țelina tocata mărunt și lăsăm ciorba la fiert până când perișoarele sunt gătite suficient. La final potrivim de sare si adăugăm mărar verde tocat mărunt.

Poftă bună!

 

➤ Premiumangus.ro vă urează poftă bună!

➤ Pentru această rețetă poți folosi carnea de vită Premium Angus. O găsești în pachetele: SPORT PACK / FROZEN PACK

Mulțumim pentru rețetă  Farfuria cu gust