Picanha –
Piesa favorită a Americii latine

Picanha –
Piesa favorită a Americii latine

Picanha este un termen folosit pentru a descrie un tip specific de carne de vită, populară în special în Brazilia dar și alte țări din America Latină.

Specificul piesei picanha de vită Premium Angus este legat de modul în care este tăiată și fasonată.
Picanha este de fapt partea de sus a coapsei de vită, cu un strat subțire de grăsime pe partea superioară care conferă o aromă și o textură distinctivă. Datorită acestui strat de grăsime, picanha este considerată una dintre cele mai suculente și gustoase piese de carne de vită.

Picanha este extrem de populară în America latină.
Picanha este recunoscută ca o piesă esențială a bucătăriei latino-americane, fiind una dintre cele mai apreciate și gustoase piese de carne de vită din regiune. Modul tradițional de pregătire al picanhei este un aspect distinctiv al tradiției culinare latino-americane, ceea ce adaugă un element cultural semnificativ în experiența culinară locală.

În Brazilia, spre exemplu, picanha este adesea gătită pe grătar în stilul cunoscut sub numele de “churrasco”. Este de obicei condimentată simplu, cu sare grunjoasă, iar stratul de grăsime de deasupra este păstrat pentru a se topi și a îmbiba carnea cu arome delicioase în timpul gătitului.

În Argentina, picanha este cunoscută sub numele de “tapă de cuadril” sau “tapa de nalga”. Este deseori gătită pe grătar sau în alte preparate tradiționale argentine, cum ar fi asado-ul.

În alte țări din America Latină, cum ar fi Uruguay, Chile și Mexic, picanha este, de asemenea, apreciată și pregătită în moduri similare, fiind adesea parte a festinurilor și a evenimentelor sociale unde se gătește carne la grătar.

Picanha este un steak de vită extraordinar, o alegere bună din punct de vedere financiar, oferind un echilibru perfect între calitate și preț carne de vită.

Picanha este un element tradițional al bucătăriei latino-americane, constituind o experiență culinară esențială pentru cei care doresc să descopere sau să savureze gastronomia specifică acestei regiuni.

Picanha de vită Karpaten Premium Angus se găsește în pachetele BARBEQUE PACK și SPICE & BEEF.