ANGUS LA TIGAIE

ANGUS LA TIGAIE

Pentru acest mod de gătire cel mai important este să folosiți o tigaie bună, grea care poate fi încinsă. Cea mai bună este una din fier forjat şi emailat. Pentru prăjire, carnea trebuie să aibă temperatura camerei și va fi tamponată cu șervețele de bucătărie. În funcție de preferință steak-ul se poate unge cu ulei. Tigaia se lasă fără grăsime să se încingă, după care se adaugă puțină grăsime/ulei. Pentru a testa dacă grăsimea este destul de fierbinte, folosiţi un colț mic al unei fripturi. În momentul în care începe să sfârâie este suficient de fierbinte. După aceea se adaugă steak-urile poziționându-le la distanțate în tigaie. Nu se schimbă temperatura, se lasă la prăjit până când apar picături de sânge la suprafață.

Când steak-ul se desprinde ușor de pe fundul tigăii se întoarce pe cealaltă parte. După ce se scoate din tigaie se condimentează cu sare şi piper. Lăsați carnea 2-3 minute învelită într-o folie de aluminiu. Astfel căldura degajată din stratul exterior se mai menține și se direcționează către interior, continuându-se astfel coacerea și după ce carnea a fost luată de pe foc. Aveți grijă să nu se răcească, un steak este bine să fie savurat cald.