GĂTIREA INDIRECTĂ
PE GRILL

GĂTIREA INDIRECTĂ
PE GRILL

După cum și numele sugerează, această tehnică presupune așezarea cărnii departe de flacără. Soluția cea mai simplă este așezarea lemnelor/cărbunilor de foc într-o parte a grill-ului iar carnea în partea opusă. Prin închiderea capacului, carnea se pătrunde la fel ca prin gătirea la cuptor, gătindu-se uniform.

 

Se pregătește grătarul la o temperatură medie, conform instrucțiunilor acestuia. Pentru gătirea cu cărbuni, creați un spațiu liber în mijlocul jarului și așezați o tavă de aluminiu în spațiul creat. Aceasta va devia căldura către marginile grătarului și va strânge sucurile lăsate de carne.

 

Se scoate carnea de vită din frigider cu aproximativ o oră înainte și se lasă la temperatura camerei. Doar apoi se așează pe grătarul încins și se acoperă cu capacul acestuia. În funcție de grosimea feliilor de carne, se stabilește timpul de gătire, întorcându-se o dată carnea de pe o parte pe cealaltă.

 

După ce carnea este făcută mediu sau în sânge, după preferințe, se îndepărtează de pe foc și se condimentează. Lăsați carnea acoperită cu o folie de aluminiu să stea aproximativ 10-15 minute după ce e luată de pe grătar. Temperatura ei va continua să crească încă 10-15 grade, iar repausul va permite redistribuirea uniformă a sucurilor.

 

Piesele de carne cele mai potrivite pentru acest tip de gătire sunt: antricot, t-bone, chiulotă, mușchi file de vită Angus.