CUM SĂ GĂTEȘTI
ANGUS LA CUPTOR

CUM SĂ GĂTEȘTI
ANGUS LA CUPTOR

De la carne de vită plină de savoare la un adevărat gust de caramel e doar un pas. Prin fierbere înăbușită la cuptor,  bunătatea şi gustul apetisant al fripturilor de vită Angus este îmbogățit. Vă vom arăta cum să gătiți friptură de Angus în cuptor, prin înăbușire.

 

Indiferent dacă pregătiţi o cină romantică sau o masă ocazională pentru prieteni și familie, fripturile sunt întotdeauna o alegere potrivită, cu atât mai mult când este vorba despre carne de vită de calitate. Pregătirea la cuptor a cărnii oferă o aromă deosebită prin folosirea condimentelor – fiind preparată foarte rapid și fără stres. Urmați acești pași pentru a găti corect carnea de vită Angus la cuptor.

 

Alegeți piesa potrivită. O piesă bună de carne de vită poate fi:

 

● Fricandou

● Rasol alb

● Rasol cu os

● Chiulotă

● Antricot

● Muschiuleț file

 

Pasul 1: Tamponați carnea pentru a se usca

Utilizați un prosop din hârtie pentru a usca fiecare parte a acesteia. Deoarece umezeala suprafeței va întârzia prepararea cărnii, eliminați excesul de umiditate pentru a permite ca steakul să se înmoaie.

 

 

Pasul 2: Măsuraţi grosimea feliei de carne

Bucăţile cu o grosime de 1,5 cm sunt ideale pentru prăjire. Dacă acestea sunt puțin mai groase sau mai subțiri, va trebui să ajustați timpul de gătire (în consecință mai mult timp pentru partea mai groasă, mai puţin timp pentru partea mai subțire).

 

Pasul 3: Preîncălziţi cuptorul
Înainte de a porni cuptorul, poziționați o tavă tip grătar cu suport de scurgere în partea inferioară a cuptorului. Scoateți tava din cuptor și poziționați carnea pe tavă.

 

Pasul 4: Asezonați carnea

Adăugați un gust suplimentar fripturilor dumneavoastră printr-o simplă stropire cu sare de mare și piper negru.

 

 

Pasul 5: Gătiți carnea
Întrebați oamenii pe care îi serviți cum le place să fie carnea. Steakurile pentru cei cărora le place carnea bine făcută trebuie să rămână la cuptor cu câteva minute mai mult. Pentru feliile de 1 cm, gătiți fripturile timp de aproximativ 15 minute, întorcând carnea pe cealată parte la jumătatea timpului de gătire. Țineți în cuptor mai puțin timp fripturile pe care le doriți mai puţin rumenite și mai mult timp fripturile pe care le doriți bine rumenite.

 

Pasul 6: Lăsaţi friptura să se odihnească

Lăsaţi carnea la odihnit câteva minute după gătire. Acest lucru permite sucurilor să se redistribuie din interiorul fripturii și să păstreze scurgerea sucurilor după ce se taie carnea.

Sfat: Dacă tăiați friptura înainte de servire, asigurați-vă că feliile sunt tăiate perpendicular pe fibră pentru a obţine cele mai delicate felii.