PLĂCINTĂ CU CARNE DE VITĂ ANGUS

PLĂCINTĂ CU CARNE DE VITĂ ANGUS

Placintă cu carne de vită Angus. O plăcintă sărată, bogată, care se pregătește chiar ușor și destul de repede.

➤Ingrediente:

Ingrediente pentru aluat:
– 200 ml apa călduță
– 3 linguri ulei
– 15 g drojdie proaspătă
– 1 linguriță sare
– 1 linguriță zahăr
– 400 g faina tip 000

Ingrediente pentru umplutură:
– 600 g carne tocată Angus
– 200 g hibri/ciuperci
– 1 ceapă mare
– 3 caței de usturoi
– 1 ardei kapia
– 50 g cașcaval răzuit
– 30 ml ulei de măsline
– 1 gălbenuș plus 1 lingură de lapte
– 2 ouă întregi plus 1 albuș
– sare, piper
– oregano, busuioc
– fulgi peperoncini, boia de ardei dulce

 

➤ Mod de preparare:
Întâi se amestecă ingredientele pentru aluat, precum aluatul de pâine și se lasă la dospit.

Între timp se călește carnea tocată, împreună cu legumele mărunțite (ceapă, usturoi, ardei, ciuperci), până când scade toată zeama și se adaugă condimentele.

Când umplutura este aproape rece și aluatul a crescut se face plăcinta. Se întinde aluatul cam cu o palmă mai mult decât diametrul final. În centrul plăcintei se toarnă carnea tocată și se întinde uniform. Apoi marginile plăcintei se trag peste amestecul de carne și se așează peste, lăsând centrul descoperit. În deschiderea rămasă, se toarnă ouăle bătute.

Apoi se dă totul la cuptor pentru 35 de minute la 180 grade cu ventilație sus-jos.

Cașcavalul se adaugă cam la 5 minute înainte ca plăcinta să fie gata.

 

➤ Rețetă creată de hellena_din_bucataria_mea , căreia îi mulțumim! Poți găsi video cu această rețetă, AICI.

➤ Carnea tocată de vită Angus o poți găsi în pachetele FROZEN PACK, SPORT PACK sau YOUR PACK

➤ Premiumangus.ro îți urează poftă bună!