BRISKET DE VITĂ ANGUS, SLOW COOKED

BRISKET DE VITĂ ANGUS, SLOW COOKED

Un prânz de cinci stele. Brisket de vita Angus – slow cook- crustă crocantă, carne suculentă, aromată și foarte, foarte fragedă.

➤ Ingrediente:
1,1 kg brisket de vită Angus
50 g unt
3 linguri ulei de măsline
5 căței de usturoi
sos BBQ – aprox 50 ml
1 lingura generoasa de muștar
sare, piper
chimen, cimbru, rozmarin, boia de ardei dulce, fulgi peperoncini

➤ Mod de preparare
Se scoate carnea din frigider cu cel puțin ora înainte, ca să ajungă la temperatura camerei.
Într-o cratiță se pune untul și uleiul, apoi cățeii de usturoi și crenguțe de cimbru și rozmarin. Apoi o bucată de carne și se lasă aproximativ 5 minute, ca să facă crustă. Se întoarce pe partea cealaltă pentru încă 5 minute.

Apoi se mută în tava în care va merge la cuptor și se unge cu sos BBQ și muștar și se adaugă amestecul de condimente, plus sare. În tava nu se adaugă grăsime sau apa iar tava se dă la cuptor descoperită.
La fix 130 de grade, friptura stă în cuptor pentur 4 ore și jumătate. Scoasă din cuptor, se lasă să se odihnească 20 de minute și apoi se feliază.

Sosul rezultat după terminarea timpului de gătire se valorifică într-o crăticioară, împreună cu vin roșu. Se fierbe totul pentru câteva minute pentru a rezulta un sos delicios.

Pentru garnitura: piure de cartofi și morcovi caramelizat, cu usturoi.

 

➤ Brisket-ul îl găsești în pachetul SPICE & BEEF și vine la pachet cu condimentele potrivite.

➤ Rețetă creată de hellena_din_bucataria_mea , căreia îi mulțumim! Poți găsi video cu această rețetă, AICI.

➤ Premiumangus.ro îți urează poftă bună!