MEZEL DE CASĂ DIN CARNE DE VITĂ
➤ Ingrediente:
1 bucată de pulpă Angus (capac/ nucă/ fricandou/ rasol alb)
sau
1 bucată de greabăn Angus
sare
usturoi
ierburi aromatice
50 g unt sau ulei sau untură
alte condimente la alegere
➤ Mod de preparare:
Se condimentează bine carnea, pe toate părtile, și se lasă măcar o oră, la temperatura camerei, ca să se impregneze cu arome. Se încinge grăsimea în tigaie și se prăjește carnea pe fiecare parte (sus, jos,laturi, capete). Obținem astfel o crustă rumenă și condimentată. În funcție de dimensiunea piesei de carne, procesul durează între 1 -3 minute.
Se pune bucata de carne într-o oală cu capac, în cuptor la 90° C (max. la 100 C) sau pe un grătar cu coacere indirectă (vezi mai multe despre această tehnică AICI), dacă dorești ca la aromatizare să adaugi și afumarea cărnii.
În funcție de dimensiunea piesei, gătirea ei poate dura în jur de 60 de minute. Când aceasta e gata (poți folosi un termomtetru pentru a o aduce la gradul de gătire dorit), o lasam la odihnit macar 15-20 de minute, în oala sau în folie dacă e gătită pe grătar. În acest răstimp sucurile din carne se redistribuie iar fibrele musculare se relaxează, contribuind la frăgezimea produsului finit.
- După răcirea cărnii, aceasta poate fi feliată și folosită ca mezel pentru mic dejun, sadwichuri sau salate.
- Carnea poate fi ținută la frigider pentru câteva zile, în folie sau într-un recipient închis.
➤ Carnea de vită Angus o poți găsi în pachete predefinite, sau în pachetul personalizat Your Pack. Comandă de AICI!
➤ Premiumangus.ro vă urează poftă bună!