LASAGNA CU CARNE TOCATĂ DE VITĂ ANGUS

LASAGNA CU CARNE TOCATĂ DE VITĂ ANGUS

Lasagna cu carne tocată de vită Angus este una dintre cele mai iubite rețete pentru gustul său bogat dar și pentru textura cremoasă. Pe lângă acestea, mai e și sănătoasă.

 

➤ Ingrediente:
450 gr. carne tocată de vită, slabă
1 lingură ulei măsline extra virgin
4 căței usturoi, tocați
1 ceapă mica, tăiată mărunt
1 cană și jumătate (circa 3 frunze) de varză kale proaspătă, fără tulpini, tăiată în bucăți mici sau 1 cană și jumătate de spanac congelat (folosit decongelat)
2 căni și jumătate vinete sau dovlecei (o vânătă mică sau 2 dovlecei) tăiate în cubulețe de cca 1.5 cm
1 cană și jumătate de cubulețe de roșii proaspete sau 410 gr. roșii cubulețe la conservă (fără adaos de sare)
2 căni de ciuperci albe (feliate)
¾ lingurițe piper negru
2 lingurițe de amestec de ierburi italienești, fără sare
½ cană mozzarella parțial degresată, cu umiditate scăzută
½ linguriță piper roșu zdrobit
3 linguri oțet de vin roșu
½ cană brânză ricotta cu conținut redus de grăsimi
9 foi pentru lasagna din grâu integral
1 lingură pastă de roșii
225 g. suc de roșii la conservă (fără adaos de sare)

 

➤ Mod de preparare
Preîncălzește cuptorul la 180°C. Pregătește foile de lasagna conform instrucțiunilor de pe ambalaj fără să folosești sare, unt sau ulei. Pune puțin ulei de măsline într-o cratiță. Adaugă usturoiul și ceapa și prăjește-le la foc mediu timp de 4 minute. Adaugă varza kale sau spanacul, roșiile și vânăta sau dovleceii și piperul și călește-le timp de 3 minute. Dă focul mai mare și adaugă carnea tocată și prăjește până când carnea devine ușor maronie și se absoarbe lichidul din tigaie. Adaugă ciupercile, oțetul, pasta și sucul de roșii. Adaugă piperul roșu, 1 linguriță de ierburi italienești și jumătate de linguriță de piper negru. Lasă amestecul să fiarbă înăbușit, la foc mic, timp de 15-20 de minute amestecând din când în când. Amestecă mozzarella cu lingurița rămasă de ierburi. Într-un vas termorezistent de 9 pe 13 cm așază 3 foi de lasagna, o treime din amestecul înăbușit și jumătate din cantitatea de brânză ricotta sub formă de bile (guguloaie). Repetă procesul punând încă 3 foi de lasagna și restul de umplutură. Deasupra pui ultimele 3 foi de lasagna și amestecul de mozzarella și ierburi.

Pont: poți să pregătești rețeta în avans, să o congelezi și să o servești ulterior. Tot ce trebuie să faci după ce o scoți din congelator este să o gătești în cuptorul încălzit la 180°C timp de 30-45 de minute până când se topește mozzarella de deasupra.

 

➤ Carnea tocată de vită Angus o poți găsi în pachetele FROZEN PACKSPORT PACK sau YOUR PACK

➤ Premiumangus.ro vă urează poftă bună!