CIORBĂ DE PERIȘOARE
CU VITĂ

CIORBĂ DE PERIȘOARE
CU VITĂ

Vă invităm să gătiți o ciorbă de perișoare gustoasă și sățioasă, cu carne tocată de vită Angus și cu multe legume.

➤ Ingrediente:
Pentru ciorbă:
1 ceapă
1 morcov
1 păstârnac
1 ardei kapia
3-4 cartofi
100 gr mazăre
3 linguri pastă de tomate
zeamă de lămâie sau borș acru

Pentru perișoare:
500 gr carne tocată de vită Angus
1 ceapă
3-4 căței usturoi
1/2 legătură mărar
1 ou
Condimente: sare, piper, boia dulce, pătrunjel, cimbru.

➤ Mod de preparare ciorbă de perișoare cu carne de vită:

Mai întâi tocăm mărunt ceapa, ardeiul kapia și dăm prin răzătoare morcovul și pastârnacul, după care le punem la fiert în 2-3 litri de apă. Le lăsăm până când începe apa să clocotească.

Adăugăm pasta de tomate și lăsăm în continuare la fiert încă 10-15 minute sau până legumele sunt aproape fierte.
Carnea tocată o amestecăm cu ceapa și usturoiul date prin răzătoare, adăugăm 1 ou, mărar tocat și condimente: sare, piper, boia dulce, pătrunjel și cimbru uscat.

Punem într-o farfurie ulei și oțet în proporție de 50% si dăm mâinile prin acest amestec înainte să formăm fiecare perișoară. După ce am format perișoarele le adăugăm în ciorbă și le lăsăm la fiert 30-35 de minute.
După ce terminăm de adăugat perișoarele, adăugăm cartofii tăiați potrivit și mazărea. Lăsăm ciorba la fiert până când perișoarele sunt gătite suficient. La final potrivim de sare și adăugăm mărar verde tocat.
Puteți drege ciorba cu borș acru sau zeamă de lămâie, după preferințe.

 

➤ Rețetă creată de oana_stoica_blog , căreia îi mulțumim! Poți găsi video cu această rețetă, AICI.

Carnea tocată de vită Angus o poți găsi în pachetele FROZEN PACK, SPORT PACK sau YOUR PACK.

Premiumangus.ro vă urează poftă bună!