THE BEEF

De ce este Premium Angus Beef așa specială?

Marmorare

„Marmorare” este numele pentru acele fire fine albe de grăsime din carne care se topesc în timpul preparării și care o frăgezesc, conferindu-i o savoare unică. Marmorarea este o trăsătură genetică al cărui grad este intensificat și prin metoda de finisare. Grăsimea intramusculară are un rol esențial în calitatea cărnii, încă de la începerea maturării prin frăgezirea fibrelor musculare.

 

Un aliment sănătos pentru întreaga familie

Carnea noastră de vită îndeplinește dorințele consumatorilor de carne de vită premium: un aliment sănătos obținut în condiții de siguranță care poate fi savurat cu încredere.

Pe întreaga perioadă de creștere a bovinelor nu se administrează antibiotice, hormoni de creștere artificială sau subproduse de origine animală.

În etapa de finisare se suplimentează furajarea cu o cantitate mică de cereale ce are ca scop intensificarea gradului de marmorare și asigurarea unei grăsimi curate și de culoare albă.

 

Bovine crescute în mod sustenabil pe pășune

Pe întreg parcursul anului bovinele sunt ținute pe pășune având posibilitatea să pășuneze prin rotație iarbă, trifoi, lucernă în funcție de nevoile organismului. În timpul lunilor de iarnă, furajarea lor se realizează cu furaje obținute în mod natural și suplimente din diverse silozuri.

Bovinele noastre sunt crescute în mod sustenabil și durabil. Pe măsură ce pasc, bovinele realizează cea mai mare parte a lucrării de fertilizare a solului, răspândind nutrienți pentru următoarea recoltă de iarbă.

Calitatea cărnii de vită este un rezultat și al sistemului de tratare a bovinelor pe întreaga perioadă de creștere. Astfel crescute într-un mediu de stres redus vitele rămân mai calme, prin urmare sunt mai ușor de manevrat, iar ca rezultat obținem un produs final cu o calitate mult mai bună.

Trasabilitate și carne proaspătă

Premium Angus provine de la tineret Angus de 17-24 luni. Carnea de vită se livrează în stare proaspătă. Bovinele sunt transportate direct de la fermă la abator, de unde carcasele sunt direcționate către procesator, urmând ca ele să fie tranșate conform specificațiilor, având astfel trasabilitate clară a cărnii.

 

Sistem controlat în toate etapele producției

Întregul proces de producție a cărnii de vită este pe deplin controlat de sistemul de certificare Quality Guaranteed by Angus Group.

Pentru a obține maximum de calitate realizăm și recomandăm o maturare în sistem dry-age. Piesele sunt lăsate la maturat cel puțin 21 zile pentru a putea valorifica la maxim toate criteriile de calitate ale cărnii.

În cadrul programului nostru de creștere a bovinelor Angus clasificarea carcaselor este constantă asigurând astfel un grad ridicat de marmorare și oferind o calitate superioară a cărnii ce răspunde cerințelor consumatorilor.

 

Standarde și clasele de carne de vită

• Conformație Superioară: musculatură, moderată și bine definită

• Vârsta: Doar tineret, de până la 24 de luni

• Absența de tăieturi întunecate;

• Un strat al grăsimii de 1-2 cm – suficient pentru o maturare corectă și completă;

• Marmorare: intensă, realizată atât genetic cât și prin finisare

• Toate piesele maturate timp de 14-21 de zile în funcție de tipul de tranșare

• Carnea de vită tranșată manual, sigilată în vid și transportată către clientul final

 

Vedeți produsele noastre în SHOP