
SARMALE TURCEȘTI
➤ Ingrediente:
– frunze de viță de vie
– 350g carne tocată de vită
– 200g orez cu bob lung
– 100g bulgur
– 2 linguri pastă de rosii
– 1 ceapă mare
– 1 legătură patrunjel
– 6 caței de usturoi
– 70g unt (în total)
– 70ml ulei de măsline (în total)
– zeamă de lămâie,
– mentă uscată dar și proaspată
– sare, piper, boia de ardei și fulgi peperoncini (totul după gust)
➤ Mod de preparare:
În chopper se toacă ceapa împreună cu pătrunjelul și trei catei de usturoi. Apoi se împreunează toate ingredientele iar la urmă se adaugă carnea tocată de vită Premium Angus.
Se amestecă bine și apoi se lasă compoziția sa se odihnească aproximativ 30 de minute. Se potrivește gustul de sare și se formează sarmalele – în funcție de mărimea frunzelor.
Acoperiți fundul unei oale cu frunze de vita de vie, așezați sarmalele, iar deasupra puneți unt, ulei de măsline, catei de usturoi tăiați în doua și frunze de mentă proaspată.
Turnați apă fierbinte și așezați deasupra o farfurie grea dar nu prea mare. Se fierb 40 de minute, la foc mic după care se oprește focul și se lasă 20-30 de minute să se odihnească.
După ce trec cele 20-30 de minute răsturnați-le pe un platou și savurați.
➤ Rețetă creată de hellena_din_bucataria_mea , căreia îi mulțumim! Poți găsi video cu această rețetă, AICI.
➤ Carnea tocată de vită Angus o poți găsi în pachetele FROZEN PACK, SPORT PACK sau YOUR PACK
➤ Premiumangus.ro îți urează poftă bună!