VITĂ BULGOGI

VITĂ BULGOGI

Trebuie să încercați vită bulgogi, o rețetă gustoasă și suculentă.

➤Ingrediente:
5 căței usturoi
o ceapă roșie medie
4 fire ceapă verde
3 linguri sos de soia
1 lingură vin alb sec
1 lingură ulei de susan
1 lingură zahăr
1/2 linguriță sare
1/4 linguriță piper
400g antricot de vită

Garnitură:
2 morcovi tăiați bețigașe
Câteva buchețele de broccoli
Tăiței japonezi

➤ Mod de preparare:
Prima data carnea trebuie spălată iar apoi uscată cu un șervețel iar după ce ați uscat carnea, tăiați-o în felii subțiri.


Urmează să faceți marinata:
Tocați mărunt usturoiul, tăiați ceapa roșie solzișori cât mai subțiri, iar ceapa verde tăiați-o bucățele de 3-4cm lungime. Adăugați sosul de soia, vinul alb, zahărul, uleiul de susan, sarea și piperul. Ideal ar fi să aveți și susan, dar se poate și fără.

În marinada obținută adăugați antricotul feliat și lăsați carnea la marinat pentru 2-3 ore la frigider.

După ce au trecut cele 2-3 ore, frigeți carnea într-un wok bine încins în timp ce în altă tigaie puneți un strop de ulei și căliți câteva minute morcovii tăiați și câteva buchetele de broccoli. Nu căliți foarte mult pentru că ele trebuie să rămână crocante. Adăugați legumele peste carne și lăsați-le să se întrepătrundă cu aromele cărnii.

Tăițeii îi puneți în apa fierbinte și îi lăsați 5 minute să se înmoaie, iar apoi amestecați cu carnea și legumele. Ornați cu frunzele de ceapă verde și savurați preparatul.
Delicios și perfect pentru prânz sau cină.

Cheers și poftă bună!

 

Rețetă creată de Andreea Măhălean (Oneurbanfoodie). Rețeta o găsiți și AICI
➤ Antricotul Angus îl puteți găsi în pachetele AUTUMN PACK sau  RIBEYE PACK.
➤ Premiumangus.ro vă urează poftă bună!