MUȘCHIULEȚ FILE
CU CREMĂ DE UNT

MUȘCHIULEȚ FILE
CU CREMĂ DE UNT

 Ingrediente:                             

Pentru friptură:

Mușchiuleț file de vită Angus 400 g

Unt moale 50 g

Ulei de prăjit 2 linguri

Suc de lămâie ½ linguriță

Piper 4 boabe verzi, 2 boabe roz

Piper roșu 1 priză

Sare și piper negru

Pentru salată Coleslaw:

Varză albă 250 g

Morcov 1 buc

Ceapă 1 buc mică

Măr ½ buc

Oțet de vin alb 2 linguri

Ulei 3 linguri

Sare și piper

 

 Mod de preparare  mușchiuleț file cu cremă de unt :

Bucata întreagă de mușchiuleț file se curăță, se tamponează ușor cu șervete de bucătărie și se masează cu puțin ulei. Apoi se lasă la odihnit la temperatura camerei.

Pentru crema de unt piperată se amestecă untul până ce devine pastă. Se zdrobesc ușor boabele de piper verde și roz, și se încorporează în crema de unt împreună cu piperul roșu, sucul de lămâie, sare și piper negru proaspăt măcinat. Din pasta obținută se formează un rulou și se lasă la frigider.

Se încinge bine puțin ulei într-o tigaie și se rumenește bucata de mușchi 3 minute pe o parte. Se întoarce pe cealaltă parte, se sărează și se mai prăjește încă 3 minute. Se întoarce din nou, se sărează partea deja rumenită și se introduce carnea la cuptorul preîncălzit la 225 °C. Se ține friptura la cuptor 12 până la 15 minute, până la punctul de gătire rare sau medium rare. Când este gata, se scoate din cuptor, se așază pe un platou sau pe un tocător cu scurgere. După preferință, se mai lasă la odihnit încă 7 minute. Apoi se taie felii și se asezonează cu rondele de unt piperat. Se servește pe farfurii calde.

 

Pentru salata Coleslaw se spală și se curăță varza albă, morcovul și ceapa. Se scoate căsuța de semințe din măr. Într-un castron se pun oțet, ulei, sare și piper și deasupra lor se rad varza, morcovul și ceapa, se amestecă totul și se acoperă castronul până ce se întrepătrund aromele.

 

 Premiumangus.ro vă urează poftă bună!

 Găsești mușchiulețul file în pachetul Premium Pack. Comandă-l de AICIsau