OSSOBUCO – TOCĂNIȚA DE VITĂ A ITALIENILOR

OSSOBUCO – TOCĂNIȚA DE VITĂ A ITALIENILOR

Această faimoasă tocăniță a italienilor este extraordinar de gustoasă și merită să îi dați o șansă și să o încercați!

➤ Ingrediente:
• 1 kg rasol de vită
• 50 gr unt
• 1 linguriță ulei de măsline
• 2 cepe mari
• 3 cățel de usturoi tocat mărunt
• 2 morcovi mici
• 200 ml vin alb
• 250 ml supă ( stoc ) de vită sau legume
• 1 conservă roșii cuburi
• 1 linguriță sare
• piper negru măcinat, dupa gust
pentru presărat deasupra
• 2 lingurițe coajă de lămâie
• 2 linguri pătrunjel verde tocat
• 1 cățel de usturoi tocat mărunt

➤ Mod de preparare:
Pentru 6 porții se pun 50 gr de unt și o linguriță de ulei într-o tigaie de fontă.

Bucațile de carne se dau prin făină și se scutură bine. Se crestează pe margini în câteva locuri.

Se pun la prăjit la foc mediu spre mare. Se prăjesc pe toate părțile până prind culoare, 3-4 minute pe fiecare parte. Se scot și se lasă deoparte într-un vas acoperit.

Se toacă 2 cepe mari și se pun la călit în untul care a ramas în tigaie. Se acoperă și se gătesc 10 minute la foc mic. Se amestecă din când în când.

Se curață și se mărunțesc 2-3 căței de usturoi. Se taie cubulețe 2 morcovi mici. Se adaugă morcovii și usturoiul peste ceapă și se amestecă bine.

Se pune carnea deasupra. Se toarna 200 ml vin alb. Se acoperă și se gătește 10 minute la foc mic.Se adaugă o conserva de rosii și supă până aproape se acoperă vita. Aproximativ 250 ml supă (stoc). Se adaugă 1 linguriță de sare și piper după gust. Se acoperă și se gatește o ora și jumătate. Se întoarce carnea la fiecare sfert de oră.

În mod tradițional, ossobuco se sevește cu urmatorul amestec: 2 lingurițe de coajă de lămâie, 2 linguri pătrunjel verde tocat și 1 cățel de usturoi mărunțit. Acest amestec dă gustul specific mâncării.

 

➤ Rețetă creată de RomanianCook, căreia îi mulțumim!

➤ Rasolul de vită Angus îl puteți găsi în pachetele BABY PACK, YOUR PACK.

➤ Premiumangus.ro vă urează poftă bună!