
LASAGNA LA CUPTOR CU CARNE DE VITĂ ANGUS
➤ Ingrediente:
Soffritto:
- 4-5 lg. ulei de măsline
- 2 cepe potrivite
- 2 tije apio
- 1 morcov mare (2 mai mici)
- 1 kg carne tocată
- 150 ml vin roșu
- 1,1 L roșii pasate
- 1 lgț. Sare (sau după gust)
- 1/2 lgț. piper
Sos Bechamel:
- 75 g unt
- 70 g făină
- 850 ml lapte
- 1/2 lgț. cuișoare măcinate
- 1/4 lgț. nucșoară
Asamblare:
- 12 foi musai proaspete de lasagna
- 600 g mozzarella tare răzălită
- 300 g (2 bile) mozzarella în zer
- 100 g grana padano
- 400 ml roșii pasate
- 14 frunze de busuioc sau 1 lgț. busuioc uscat
➤ Mod de preparare:
Soffritto: Taie cubulețe ceapa, țelina apio (căreia i-ai scos ațele) și morcovul. Rumenește-le 10 minute în uleiul de măsline🫒 la foc măricel, după care adaugă carnea tocată. Cu o lingură de lemn mărunțește carnea și așteaptă până își schimbă toată culoarea. Acum adaugă vinul, amestecă și lasă pe foc 5 minute, după care adaugă roșiile pasate (1,1L). Amestecă, pune capacul și lasă totul să fiarbă la foc mic timp de 1 oră, ia apoi capacul și mai lasă 1 oră pe foc, amestecând din când în când.Tot vinul se va evapora. Adaugă sarea doar la final, gustând, deoarece roșiile sunt deja destul de sărate.
Sosul Bechamel:
Pune untul la topit, adaugă făinași amestecă. Adaugă treptat laptele, amestecând încontinuu timp de 10 minute. Adaugă condimentele și amestecă.
Asamblare:
Între-o tavă 34×24 cu pereți înalți de 9cm, pune puțin Soffritto pe fund, adaugă 2 foi de lasagna, apoi soffritto, grana padano, mozzarella tare, mozarella moale și sosul bechamel și repetă operațiunea până obții 5 straturi. (Pt. straturi egale poți să împarți ingredientele în 5 părți egale)
Ultimul strat se termină cu foi de lasagna și se pune restul de roșii pasate (400 ml).
Acoperă tava cu folie de aluminiu și dă totul la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pt. 20 de minute. Apoi scoate tava din cuptor, pune frunzele de busuioc deasupra așa încât să fie câte una pe fiecare felie (dacă folosești busuioc uscat amestecă-l direct cu sosul de roșii), apoi pune mozzarella tare rămasă (aproximativ 100g) și dă tava înapoi la cuptor pt. încă 10-15 min.
Așteaptă să se răcească, până poți să pui mâna pe tavă și apoi taie. Decoreazã cu extra frunze de busuioc.
➤ Rețetă inspirată de către Fresh Little Kitchen, căreia îi mulțumim!
➤ Carnea tocată de vită Angus o poți găsi în pachetele FROZEN PACK, SPORT PACK sau YOUR PACK
➤ Premiumangus.ro vă urează poftă bună!