
GYROS
O rețetă foarte gustoasă și sănătoasă ce poate fi făcuă în casa 100%.
Ingrediente:
1 bucata picanha de vită
mix condimente pentru vită
1 pahar vin roșu sec
2 fire usturoi verde sau 2 căței usturoi
4 lipii
800 gr cartofi
100 gr parmesan ras
Pentru sos:
2 linguri iaurt
1 lingură de ketchup
4-5 catraveți murați tocați
1 fir de usturoi verde
1/2 legatură de mărar tocat mărunt
1/2 linguriță de mentă uscată sau 4-5 frunze mentă proaspătă
Mod de preparare:
Carnea de vită se asezonează cu mix-ul de condimente și se pune într-un vas de fontă.
Se adaugă peste carne usturoiul tăiat si paharul de vin roșu. După care carnea se coace lent la cuptor la 170 de grade Celsius pentru 5 ore.
Cartofii se taie pai, se condimentează cu sare, piper, boia, usturoi verde și se stropesc cu ulei de floarea soarelui ca să iasă crocanți.
Se amestecă bine, se așează cât mai omogen pe tavă și se presară parmezan ras din belșug. Apoi se bagă la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 20-25 de minute cu caldura sus/jos și ventilație.
Pentru sos se amestecă toate ingredientele: iaurt, ketchup, castraveți murați, mărar și menta.
Carnea se taie fâșii și se montează gyrosul.
Lipia se unge cu sos, iar apoi de adaugă carnea, cartofii și se rulează.
➤ Rețetă creată de Oana Stoica, căreia îi mulțumim! Poți găsi video cu această rețetă, AICI.
➤ Picanha de vită Angus o poți găsi în pachetele SPICE & BEEF, BARBEQUE PACK sau YOUR PACK.
➤ Premiumangus.ro vă urează poftă bună!