
PLĂCINTĂ CU OBRĂJORI DE VITĂ ȘI CIUPERCI ÎN FOITAJ
Dacă nu ați folosit până acum acest sortiment de carne, obrăjorii de vită sunt o carne cu o textură fibroasă, dură, ce poate deveni fragedă și suculentă dacă este gătită corect.
Carnea trebuie gătită pe o peroadă lungă de timp, astfel poate sta la baza multor preparate, supe, ciorbe, tocănițe și chiar fripturi.
Ingrediente:
650 g obrăjori de vită Angus
70 g bacon
1 ceapă galbenă
3 căței de usturoi
150 ml vin roșu
100 ml apă/supă
1 foaie de dafin
1 linguriță cimbru uscat
1 lingură ulei
1 lingură faină alba
50 g unt
200 g ciuperci
800 g aluat foitaj
100 g parmezan ras
2 linguri ceapă caramelizată
un ou pentru uns
sare și piper
Pentru servit
smântână groasă
sos de iaurt
salată la alegere
Mod de preparare:
Pentru că este o carne ce necesită fierbere îndelungată pentru a ajunge la fragezimea dorită, vom prepara această rețetă la multicooker la funcția cu presiune. Dacă alegeți să o gătiți clasic atunci cantitatea de apă/supă și timpul de fierbere se mărește până ce carnea este fiartă.
Obrajorii de vită se taie în cubulețe mici, ceapa se toacă mărunt, baconul se taie în fâșii subțiri.
Se pune baconul la prăjit într-o lingură de ulei. Când este rumenit se adaugă ceapa și usturoiul trecut prin presă și se sotează 2-3 min.
Se adaugă carnea și se continuă soatarea înca 3-4 min, amestecând continuu.
Peste carne se pune vinul, apa/supa, sare și piper, cimbru, foaia de dafin, se acoperă și se setează la funcția cu presiune mare pentru 50 min.
Dupa ce carnea a devenit fragedă, se adauga 25 g unt și faină desfacută cu puțină apă rece. Se mai fierbe la funcția fară capac câteva minute până ce făina îi dă consistență sosului. Ciupercile taiate cuburi se sotează în 25 g unt până se rumenesc frumos apoi se amestecă cu compoziția de carne.
Se lasă să se răcească foarte bine, apoi se pot pregati placintele.
Cum pregătim plăcintele cu obrăjori de vită:
Pentru placintele aperitiv se taie aluatul foitaj în cercuri cam de 10 cm. Se pune în formele de muffins tapetate cu hârtie și se apasă ușor astfel încat să îmbrace bine formele. Se așează în fiecare câte o lingură de parmezan ras apoi se completează cu compoziția de carne și ciuperci.
Peste carne se adaugă câte o linguriță de ceapă caramelizată apoi se închid cu un cerc de aluat presând marginile să se sigileze.
Se crestează deasupra pentru a iesi aburul, se ung cu ou bătut și se presară susan.
Se coc în cuptorul preîncălzit la 180°C, funcția ventilație, pentru 30-35 min.
Se manancă reci, sunt perfecte pentru pus în cosul de picnic sau chiar pentru pachețelul de școală sau servici. Sunt consistente și foarte gustoase.
➤ Rețetă creată de Bucătăresele Vesele, cărora le mulțumim!
➤ Obrăjorii de vită Premium Angus o poți găsi în pachetul YOUR PACK
➤ Premiumangus.ro îți urează poftă bună!