GREABĂN ANGUS
LA GRĂTAR PENTRU SANDWICHURI

GREABĂN ANGUS
LA GRĂTAR PENTRU SANDWICHURI

 Ingrediente:
1 bucată de greabăn (aprox. 1kg)
4 căței de usturoi
¼ de cană de ulei de măsline
1 cană de oțet de vin roșu
2/3 de cană de ketchup
2 linguri de sos Worcestershire
2 lingurițe de zahăr
2 lingurițe de busuioc uscat

 

➤ Mod de preparare:
Într-o tigaie mică se sautează usturoiul în ulei pentru 3-4 minute după care se îndepărtează de pe foc.

Se amestecă oțetul cu ketchup, cu sos Worcestershire, zahăr, busuioc și usturoiul prăjit.  O cană din sosul obținut se toarnă peste carne, fie într-o pungă cu fermoar sau într-un bol care va fi acoperit. Totul se lasă la marinat în frigider, timp de 6 ore (sau peste noapte). Restul sosului se așază la rândul lui în frigider. După ce timpul de marinare a trecut, sosul de pe carne se scurge și se aruncă.

 

Se încinge și se unge grătarul, pregătindu-se pentru gătirea indirectă a cărnii (vezi aici detalii despre gătirea indirectă).

 

Carnea se pune inițial pe grătarul încins și se prepară neacoperită, la căldură medie până se rumenește pe ambele părți. După ce prinde culoare se trece la gătirea indirectă. Carnea se mută în partea cu căldură indirectă, se acoperă grătarul cu capac și se lasă la gătit aproximativ 40 de minute pe fiecare parte sau până considerați că e destul de bine pătrunsă (vezi gradele de frigere și modul de determinare a nivelului de gătire). Din când în când carnea de pe grătar se unge cu restul de marinată ca să nu se usuce.

 

Când grătarul e gata, carnea se pune deoparte până s-a răcit. Apoi se feliză subțire și se folosește în sandwichuri (în loc de mezeluri).

 

 Greabănul de vită Angus îl poți găsi în pachetul Grill Pack. Comandă de AICI!

 Premiumangus.ro vă urează poftă bună!