BURGER ANGUS
CU BACON AFUMAT (video)
➤ Ingrediente:
4 burgeri de vită Angus
100 g unt
4 felii de brânză Cheddar
4 felii de bacon afumat
4 foi de salată
2 roșii
3 castraveciori acri
4 chifle pentru burger
ulei de floarea-soarelui
➤ Mod de preparare burger Angus cu bacon afumat:
Se scot burgerii de vită de la rece înainte de gătire și se lasă câteva minute la temperatura camerei. Între timp se pregătește grătarul, de preferință cu jar de lemn, dar este bună și o tigaie grill bine încinsă, în lipsă de grătar.
Se taie pe orizontală chiflele în două părți egale; se îndepărtează șoriciul de pe marginea feliilor de bacon. Se așază feliile de bacon pe grătarul încins pentru a se frige ușor pe ambele părți și jumătățile de chifle numai pe suprafața plană. Se stropesc burgerii Black Angus cu un pic de ulei și se pun pe grătarul încins; cel puțin 2 minute pe fiecare parte nu-i mișcăm, pentru a prinde crustă. Burgerii de vită trebuie gătiți ușor în sânge sau medium-rare ca să rămână suculenți.
Când toate sunt calde încă, între jumătățile de chiflă punem mai întâi un strat de unt și adăugăm pe rând foaia de salată, burgerul, feliile de brână Cheddar și bacon, o felie de roșie și castraveciori acri tăiați rondele. Iată o rețetă simplă de burgeri savuroși!
➤ Burgerii Black Angus îi poți găsi în pachetul Gourmet Pack. Comandă-l de AICI!
➤ Premiumangus.ro vă urează poftă bună!
* rețetă video pentru 4 persoane, creată de Bucătăria lui Radu