CHIULOTĂ ANGUS CU SOS
VÂNĂTORESC DE HRIBI (video)

CHIULOTĂ ANGUS CU SOS
VÂNĂTORESC DE HRIBI (video)

➤ Ingrediente:
2 felii de chiulotă Angus
500 g hribi congelați
3 cepe medii
3 căței de usturoi
Sare, piper
Ulei de măsline

 

➤ Mod de preparare chiulotă Angus cu sos vânătoresc de hribi:
Deși chiulota este o piesă din pulpa de vită, datorită texturii fine a fibrelor și unui grad mai mare de marmorare, acestă piesă se potrivește pentru gătirea rare sau medium-rare, asemenea unui steak. Chiulota are o carne de vită fragedă pregătită atât la cuptor, cât și la tigaie sau la grătar.

Se taie mărunt cepele și felii subțiri cățeii de usturoi. Se ia bucata de chiulotă Angus tăiată felii groase de aprox. 1,5 cm și i se îndepărtează stratul exterior de grăsime care se taie cuburi mari. Feliile de chiulotă se presară din abundență cu sare și piper și se crestează pe ambele părți, pentru a se pătrunde carnea de aroma condimentelor.

Tigaia, cu un strop de ulei, se așază pe foc. Feliile de chiulotă se așază în tigaia încinsă și se rumenesc ușor 2- 3 minute pe fiecare parte. Înainte de a întoarce carnea pe cealaltă parte se adaugă în tigaie cuburile de grăsime scoasă de pe margini la început. După ce grăsimea s-a topit și carnea de vită s-a prăjit medium rare, carnea se așază pe o farfurie și se lasă să se odihnească.

 

Sosul vânătoresc:
În grăsimea rămasă în tigaie se adaugă ceapa și usturoiul tăiate. Când ceapa devine sticloasă, se adaugă un pic de vin alb și hribii congelați. Se amestecă bine ingredientele, se condimentează cu foi de dafin și spre final se adaugă un pic de făină albă și apă. În sosul obținut se mai așază feliile de carne pentru încă 1 minut.

Chiulota de vită Angus se servește tăiată contra fibră în felii subțire și amestecată cu sosul de hribi. Se poate asezona cu rondele mici de ardei iute roșu.

 

Chiulota de vită Angus o poți găsi în pachetul Gourmet Pack (AICI) sau în Premium Pack (AICI)

Premiumangus.ro vă urează poftă bună!
* rețetă video pentru 2 persoane, creată de Bucătăria lui Radu