UN STEAK ANGUS
PERFECT
Iată cinci pași către un steak Angus perfect:
1. Pregătiți grătarul să fie fierbinte. Rumeniți carnea de vită pentru a dezvolta aroma.
2. Întoarceți ușor steak-ul de pe o parte pe cealaltă cu un clește; nu străpungeți cu o furculiță.
3. Asigurați-vă suculența prin întoarcerea grătarului de pe o parte pe alta doar o singură dată, dacă felia de carne este mai subțire tăiată. Dacă frigi o bucată de carne mai groasă (peste 3 cm), este recomandat să o întorci des, trebuie să menții un echilibru între cantitatea de căldură primită de părți, grosimea ori consistența crustei formate și starea la care a ajuns bucata de carne în centrul ei (rare, medium rare, medium, medium well, well done)
4. Evaluați gradul de frigere cu un termometru instant special pentru steak-uri.
5. Lăsați steak-ul să stea deoparte și să se odihnească câteva minute înainte de servire.
Cele mai bune piese pentru steak:
Vrăbioară – Această tăietură clasică de mușchi este slabă, fragedă și plină de aromă.
Mușchiuleț file – Această tăietură slabă este renumită pentru textura fină, fragezime și aromă ușoară.
T-Bone – Este format din 2 tipuri de carne: pe de o parte a osului în formă de T este antricot, iar pe cealaltă parte este mușchiuleț.
Antricot – Bine marmorat, această friptură delicioasă oferă aromă consistentă și suculență.
Burger – Suculent și savuros