IMPORTANȚA GRĂSIMII
LA CARNEA DE VITĂ
Grăsimea de vită are o contribuție importantă la starea noastră de sănătate, câtă vreme nu exagerăm cu consumul.
• Grăsimea de pe vitele noastre Angus este obținută în urma unui proces de finisare bine pus la punct, bazat pe rețete de furajare atent selectate și doar din furaje naturale.
• Grăsimea este un element esențial al cărnii de vită Angus, iar genetica acestei rase împreună cu un proces de creștere, îngrășare și finisare bine pus la punct duce la o calitate superioară și constantă.
• Grăsimea dezvoltată de vitele Angus se găsește atât pe suprafața întregii carcase, cât și la nivel intramuscular (marmorare).
• Principalul rol al grăsimii este de a oferi gust și frăgezime. O buna proporție de grăsime va însemna o carne de vită de calitate.
• Un alt rol important îl are în timpul maturării, prin faptul că oferă aport de frăgezime prin ruperea fibrelor, rezultând o carne de vită fragedă.
• În timpul gătirii asigură un mediu propice rumenirii, iar rumenirea e factorul care contribuie decisiv la gustul final al unei fripturi de vită. E mai importantă decât condimentarea, dacă ne dorim o friptură cât mai apropiată de ideea originală.
• Gustul cărnii depinde de grăsime pentru a fi suculentă şi cu o aromă aparte.
• De asemenea grăsimea este o sursă importantă de energie pentru organism.
• Grăsimea din carnea de vită cuprinde acizi mononesaturați (acid oleic); acest tip de grăsimi este important pentru sănătatea inimii.
• Grăsimea de vită conţine şi acizi polinesaturați, care îmbunătăţesc nivelul de colesterol din sânge.