Antricotul de vită/
Ribeye – Origini

Antricotul de vită/
Ribeye – Origini

În lumea cărnii de vită, există puține lucruri care se compară cu prestigiul și gustul rafinat al antricotului de vită Angus.

Dar de unde provine această delicatesă excepțională?

Termenul “antricot” își are originea în limba franceză, unde “antricot” se referă la o bucată de carne tăiată pentru friptură. Un termen frecvent folosit pentru a denumi această piesă de carne de vită este termenul de “ribeye” care este o alăturare a două cuvintele englezești “rib” (coastă) care fac referire la zona carcasei din care provine această piesă, anume zona coastelor, și “eye” (ochi) care se referă aspectul piesei a cărei grăsime intramusculară și este dispusă în formă rotundă, asemeni unui ochi.

Antricotul cu os își are originile în Țara Galilor, unde a fost dezvoltată rasa Angus în secolul al XIX-lea. Cunoscută inițial pentru rezistența și adaptabilitatea la climatul aspru al regiunii, această rasă de vită a devenit rapid favorita crescătorilor de animale dar și a gurmanzilor și iubitorilor de steak-uri pentru carnea sa suculentă și fragedă.

Rasa Angus a fost introdusă și în America de Nord, unde a fost crescută și rafinată pentru a produce carne de mânzat de cea mai înaltă calitate.

Astăzi, antricotul cu os este sinonim cu excelența în gastronomie și este preferat de cunoscători pentru calitatea sa superioară, continuând să impresioneze și să satisfacă cele mai exigente gusturi și consolidându-și statutul de rege al cărnii de mânzat în universul gourmet.

➤ Antricotul de vită Karpaten Premium Angus poate fi achiziționat sub forma de Antricot dezosat în pachetele Ribeye Pack, Weekend Pack și Spring Pack dar și Antricot cu os în pachetele Bone in Ribeye Pack, Steak Mix sau Gourmet Pack.