TOMAHAWK CU CARTOFI
LA CUPTOR

TOMAHAWK CU CARTOFI
LA CUPTOR

Ingrediente:

0.800 – 1 kg Tomahawk

Ulei de măsline

Sare și piper negru proaspăt măcinat

500 g cartofi mici

10 crenguțe de cimbru

 

 

Mod de preparare Tomahawk la cuptor cu cartofi

Încălziți cuptorul în prealabil la 200°C. Începeți prin a pregăti cartofiorii. Rând pe rând, așezați câte un cartof într-o lingură de lemn și faceți tăieturi pe lățimea fiecăruia la o distanță de 3- 5 mm, având grijă să nu-l tăiați până la capăt. Așezați cartofii astfel franjurați într-o tavă acoperită cu hârtie de copt, stropiți cu ulei de măsline astfel încât să fie uniform unși cu ulei.

 

 

Se presară crenguțele de cimbru și sarea și se coc la cuptor timp de 40-50 de minute, amestecându-se regulat cu uleiul de măsline până ce devin aurii și bine pătrunși.

 

 

Ungeți bucata de tomahawk cu ulei de măsline și condimentați generos cu sare și piper negru proaspăt măcinat. Introduceți carnea la cuptor alături de cartofi, cu aproximativ 20 de minute înainte de a fi gata aceștia.

 

 

După cele 20 de minute de coacere la cuptor, tomahawk-ul se frige pe grătarul încins, sau într-o tigaie tip grill, întorcându-se pe ambele părți, până va ajunge la gradul de frigere dorit; vor fi suficiente aproximativ 7 minute pe fiecare parte pentru medium-rare, în funcție de grosimea steak-ului.

 

 

La final steak-ul se lasă la odihnit pentru 10 minute, ceea ce-i va conferi frăgezime și suculență. Se feliază subțire și se servește alături de cartofii franjurați.

 

➤ Premiumangus.ro vă urează poftă bună!