TOMAHAWK STEAK LA GRILL
CU UNT DE LAMAIE ȘI IERBURI

TOMAHAWK STEAK LA GRILL
CU UNT DE LAMAIE ȘI IERBURI

Ingrediente:

0.800 – 1 kg Tomahawk / Cowboy steak

Sare, piper

Pentru unt aromat:

100 g unt moale

Sucul de la ½ lămâie

2 grăunți de usturoi zdrobiți

2 linguri de pătrunjel proaspăt cu frunză lată, fin mărunțit

1 lingură de cimbru proaspăt, fin mărunțit

1 lingură de rozmarin proaspăt, fin mărunțit

½ lingură de oregano uscat

sare

 

Mod de preparare Tomahawk / Cowboy steak la grătar cu unt de lămâie și ierburi

Bucata de Tomahawk sau Cowboy steak se aduce la temperatura camerei, se înlătură excesul de sucuri de pe suprafața cărnii cu ajutorul unui prosop absorbant de hârtie, se asezonează cu sare și piper din abundență, apoi se coace indirect pe grătar, până ce mijlocul cărnii ajunge la temperatura de 95-100°C.

 

Între timp se pregătește untul aromat cu lămâie și ierburi: untul adus la temperatura camerei se pune într-un castron, se adaugă zeama de lămâie și condimentele bine mărunțite, se amestecă totul foarte bine și se lasă la temperatura camerei pentru servit.

 

Când carnea a atins la mijloc temperatura de 95-100°C se înlătură de pe grătar, se înfășoară în folie de aluminiu și se lasă la odihnit pentru 10 minute, timp în care vom încinge bine grătarul, pentru a frige apoi carnea  1-2 minute pe fiecare parte direct pe zona cu jar. Odată crusta maronie formată, steakul se înlătură de pe grătar, se asezonează cu unt aromat cu lămâie și ierburi.

 

Tomahawkul sau Cowboy steakul se pot servi alături de garnitură de legume fripte pe grătar: roșii, ardei, sparanghel, ceapă, ciuperci, după preferință.

 

 

➤ Premiumangus.ro vă urează poftă bună!