
SPATĂ DE VITĂ
ANGUS SOTÉ
➤Ingrediente:
Spată de vită Angus tăiată fâșii subțiri 750 g
Ulei de gătit
Ceapă 1 buc medie
Castraveți acri 8 buc
Tomate deshidratate 4 buc
Smântână 50g
Paste Spätzle 240 g
Pătrunjel
Sare și piper
Boia de ardei dulce 20 g
Sos brun 400 ml
Unt 200 g
➤ Mod de preparare spată de vită Angus soté:
Se încinge bine puțin ulei într-o cratiță grea. Se curăță ceapa, se taie în sferturi, apoi în fâșii subțiri. Castraveții acri se taie în două pe lungime, apoi tot în fâșii subțiri. Fâșiile de carne se sotează în uleiul închis, în 4 tranșe, pentru a evita răcirea uleiului și expunerea cărnii la foc un timp mai îndelungat, ca fibra să nu se întărească. Apoi se scot din cratiță fâșiile sotate și se lasă la scurs.
După sotarea cărnii se micșorează focul și se călesc ceapa și castraveții, până ce devin sticloase. Se presară apoi boia de ardei dulce, se omogenizează bine și se adaugă sosul brun. Totul se fierbe la foc mic și se obține o reducție de sos până la consistența preferată.
Într-o tigaie se încinge restul de ulei și se rumenesc spätzle, după care se condimentează cu sare și piper. Când sosul a ajuns la consistența dorită, se aduce la punctul de fierbere și se adaugă carnea. (Este important ca sosul să fiarbă cu o intensitate medie, așa încât carnea să nu se întărească.) Se amestecă bine, se asezonează cu sare, piper și smântână, apoi se înlătură de pe foc.
Pe o jumătate de farfurie se așază Spätzle, iar pe cealaltă, carne cu sos. Se garnisește cu frunze de pătrunjel proaspăt culese, tomate deshidratate și cu restul de castraveți acri, după preferință.
➤ Premiumangus.ro vă urează poftă bună!
➤ Găsești spata de vită Angus în pachetul Frozen Pack. Comandă-l de AICI.