SPATĂ DE VITĂ
ANGUS SOTÉ

SPATĂ DE VITĂ
ANGUS SOTÉ

Ingrediente:

Spată de vită Angus tăiată fâșii subțiri 750 g

Ulei de gătit

Ceapă 1 buc medie

Castraveți acri 8 buc

Tomate deshidratate 4 buc

Smântână 50g

Paste Spätzle 240 g

Pătrunjel

Sare și piper

Boia de ardei dulce 20 g

Sos brun 400 ml

Unt 200 g

 

 Mod de preparare  spată de vită Angus soté:

Se încinge bine puțin ulei într-o cratiță grea. Se curăță ceapa, se taie în sferturi, apoi în fâșii subțiri. Castraveții acri se taie în două pe lungime, apoi tot în fâșii subțiri. Fâșiile de carne se sotează în uleiul închis, în 4 tranșe, pentru a evita răcirea uleiului și expunerea cărnii la foc un timp mai îndelungat, ca fibra să nu se întărească. Apoi se scot din cratiță fâșiile sotate și se lasă la scurs.

 

După sotarea cărnii se micșorează focul și se călesc ceapa și castraveții, până ce devin sticloase. Se presară apoi boia de ardei dulce, se omogenizează bine și se adaugă sosul brun. Totul se fierbe la foc mic și se obține o reducție de sos până la consistența preferată.

 

Într-o tigaie  se încinge restul de ulei și se rumenesc spätzle, după care se condimentează cu sare și piper. Când sosul a ajuns la consistența dorită, se aduce la punctul de fierbere și se adaugă carnea. (Este important ca sosul să fiarbă cu o intensitate medie, așa încât carnea să nu se întărească.) Se amestecă bine, se asezonează cu sare, piper și smântână, apoi se înlătură de pe foc.

 

Pe o jumătate de farfurie se așază Spätzle, iar pe cealaltă, carne cu sos. Se garnisește cu frunze de pătrunjel proaspăt culese, tomate deshidratate și cu restul de castraveți acri, după preferință.

 

 Premiumangus.ro vă urează poftă bună!

 Găsești spata de vită Angus  în pachetul Frozen Pack. Comandă-l de AICI.