PICANHA ANGUS CU USTUROI
COPT LA CUPTOR

PICANHA ANGUS CU USTUROI
COPT LA CUPTOR

Ingrediente:
4 buc. picanha  Angus  – cca. 200g
1 căpăţână de usturoi
2 linguri ulei de măsline
100 g unt, la temperatura camerei
1 lingură de cimbru proaspăt
1 lingură de rozmarin proaspăt
Sare, piper, zahăr

 

Mod de preparare picanha Angus cu usturoi copt la cuptor:
Se amestecă usturoiul (cu coajă) cu uleiul de măsline, după care se împachetează într-o folie de aluminiu şi se lasă 40 de minute în cuptor la o temperatură de 160°C. După ce usturoiul devine moale, acesta se scoate din coajă, se amestecă împreună cu untul, cimbrul şi rozmarinul. Toate aceste se pun într-un blender şi se amestecă până se obţine o pastă. Peste această pastă se adaugă sare şi piper. Bucățile de picanha se prăjesc timp de trei minute pe fiecare parte, după care se condimentează cu sare, piper şi puţin zahăr. Se așază apoi pe o farfurie și se ung cu sosul de usturoi, după care se servesc.

Sfat:
Ca şi garnitură se poate folosi salată asortată cu crutoane cu usturoi.

 Premiumangus.ro vă urează poftă bună!