CAPAC DE VITĂ ANGUS
LA CUPTOR

CAPAC DE VITĂ ANGUS
LA CUPTOR

Ingrediente:
2 cepe roșii
1,2 kg capac de vită Angus
3 crenguțe de cimbru
500gr păstrârnac
2 linguri de ulei de rapiță/ ulei de măsline
1 lingură muștar
1 linguriță de miere
 

Mod de preparare capac de vită Angus la cuptor:
Se încinge cuptorul la 200ºC. În acest timp se taie ceapa în bucăți mari și se aranjează în tavă peste care se așează carnea de vită, bucată întreagă, condimentată cu sare și cimbru. Tava se dă la cuptor timp de 20 minute.

Până se gătește capacul de vită, se pune la fiert, timp de 5 minute, pastârnacul tăiat pe lungime, în sferturi. Acesta se lasă până se înmoaie puțin, apoi se scurge apa. Într-un recipient se amestecă uleiul cu muștarul, cu mierea și cu păstârnacul. Toate acestea se așează în tavă, în jurul cărnii, și se pun la cuptor timp de 30-40min (în funcție de cât de făcută preferați friptura de vită).

Scoateți carnea din cuptor și lăsați-o să se răcească într-un loc cald timp de 10 minute, după care tăiaţi şi serviţi alături de păstârnac.

.
 Premiumangus.ro vă urează poftă bună!