CARNEA ANGUS
LA GRĂTAR
Frigerea la grătar este una dintre modalitățile cele mai sănătoase de a savura carnea de vită Angus, indiferent dacă folosiți un grill cu gaz sau cu cărbune. Este bine ca o parte a grătarului să fie mai fierbinte, iar celalaltă mai rece. Mai întâi se pune carnea pe partea foarte fierbinte, iar după ce se formează crusta, se mută pe cea mai rece. Nu străpungeți carnea cu furculița sau cuțitul în timp ce gătiți. Grill-ul se poate face rapid, lent sau foarte lent. Grill-ul rapid al cărnii de vită înseamnă frigerea în mod direct la foc mare (200 °C la 260 °C); de obicei pentru steak-uri de vită sau burgeri de vită, creează un exterior rumenit cu un interior care poate varia de la rare, la well-done. Grill-ul încet, grill-ul cu căldură indirectă (150 °C la 200 °C), se realizează când gazul este oprit pe o parte, sau cărbunii înclină într-o parte, iar capacul este închis. Această metodă este folosită pentru bucăți mari de carne de vită, cum ar fi la fripturi. Grătarul este o altă variantă indirectă de prăjire, dar la temperaturi chiar mai mici (de la 120 °C la 150 °C).