ANGUS ÎN
SLOW COOKER

ANGUS ÎN
SLOW COOKER

Cea mai sănătoasă metodă de gătire a alimentelor este la o temperatură scăzută, pe o perioadă de timp îndelungată. Aceasta permite păstrarea enzimelor şi vitaminelor şi limitează degradarea acestora, având de asemenea ca beneficiu și gustul complex pe care ingredientele îl împrumută pe durata preparării.

 

Ce este slow cooker-ul și cum funcționează?

Vasul pentru slow cooking conține mai multe straturi – cel exterior, metalic, stratul interior, ceramic și un capac ce închide perfect oala, păstrând în interior toate aromele mâncării pregătite, la o temperatura de gătire ce poate varia între 82 °C și 149 °C. Este important pentru eliminarea tuturor bacteriilor ca temperatura minimă să depășească 60 de grade.

 

Numele aparatului electric explică perfect principiul acestei tehnici care este folosită și în orient la coacerea în jar, sub pământ. Se așează toate ingredientele (în funcție de rețetă) în vasul interior, se setează una dintre cele două trepte de temperatură ce vor dicta și durata preparării, iar la sfârșitul timpului indicat, mâncarea e gata.

 

Gătirea la ”foc mic” permite tuturor aromelor să se pătrundă, iar gătirea cărnii de vită Angus în această tehnică nu diferă față de celelalte preparate. Inițial carnea poate fi puțin rumenită pe exterior, într-o tigaie. Se prăjește puțin pe toate părțile pentru a-și forma o crustă protectoare ce va menține toate sucurile naturale în interiorul bucății de carne. Apoi aceasta se așează în slow cooker, se adaugă condimentele dorite, sosuri și apă/ vin/ bere/ alt lichid, după rețetă.

 

Ce piese din carnea de vită Premium Angus se potrivesc gătirii în slow cooker?

Este recomandată gătirea cărnii de vită în acest mod, pentru că fibra ei devine fragedă și gustoasă. În ceea ce privește carnea Premium Angus, se poate utiliza orice piesă din pulpa de vită inclusă în Family Pack (capac, nucă, fricandou, rasol cu os sau rasol alb), dar se potrivesc de asemenea și piese cum ar fi costițele sau mușchiulețul de vită.

Deși Premium Angus este o carne de vită  fragedă, ce nu necesită timp de gătire la fel de îndelungat ca alte tipuri de carne de vită, această metodă poate evidenția și valorifica toate calitățile ei.