CALITATEA CĂRNII
DE VITĂ ANGUS

CALITATEA CĂRNII
DE VITĂ ANGUS

Carnea de vită Angus este prezentată pretutindeni, de la restaurant, în lanțuri de fast-food sau în magazine. Puțini însă știu despre rasele de bovine, procesele de clasificare sau despre etapele de producție care se desfășoară în spatele scenei.

 

Despre rasa  de carne Aberdeen Angus

Bovinele Aberdeen Angus au fost crescute din bovine indigene din Scoția de Hugh Watson la mijlocul secolului al 19-lea. Există Angus de culoare roșie însă cel mai frecvent este Angusul negru.

Rasa Angus are o serie de avantaje în producție și calitățile cărnii și a devenit repede populară ca rasă de reproducere pentru a reduce problemele de supraviețuire în rândul altor bovine. Datorită rezistenței sale crescute și a popularității generale a rasei Angus, aceasta a devenit cea mai populară rasă din Statele Unite.

Angus este o rasă de bovine, nu o calitate a cărnii de vită. Angus nu implică faptul că produsul cumpărat și este o carne de vită ecologică, naturală sau din start de o calitate mai bună decât orice alt tip de carne de vită.

 

Calitatea cărnii de vită Angus

Nu orice carne de vită care poartă numele de Angus e de calitate superioară. Doar simplul nume pe etichetă nu garantează că produsele respectă în întregime un standard de calitate înalt. În ultimii ani, numele rasei a devenit o insinuare a unui întreg proces, creând iluzia unui produs garantat.

Pentru ca produsul final într-adevăr să se ridice la popularitatea numelui Angus, genetica animalelor, creșterea și hrănirea acestora cu furaje naturale, finisarea, abatorizarea și tranșarea cărnii, toate au un rol important în obținerea și livrarea produsului promis.

 

Proveniența cărnii sau trasabilitatea

Dacă vă place carnea de vită Angus, asigurați-vă că achiziționați carne de vită de calitate superioară și nu doar ceva etichetat Angus.

Pentru a afla detalii despre produsele consumate verificați întotdeauna sursa de proveniență a acestora. Există producători care oferă posibilitatea unei trasabilități complete a produselor și informații valoroase despre procesul parcurs, asigurând transparență în relația cu clienții.

 

Carnea de vită Premium Angus este obținută printr-un proces complet controlat. În cadrul programului nostru de creștere a bovinelor Angus clasificarea carcaselor este constantă asigurând astfel un grad ridicat de marmorare și oferind o calitate superioară a cărnii maturate ce răspunde cerințelor consumatorilor.

[no_social_share_list]