
VRABIOARĂ (SIRLOIN STEAK) ANGUS LA GRĂTAR/ TIGAIE
Vrăbioara de vită este o carne fragedă, potrivită gătirii rapide, la minut.
La grătar – se porționează vrăbioara în felii de 2 cm grosime; înainte de gătire se aduce lent la temperatura camerei; în funcție de gradul de gătire dorit (în sânge, mediu sau bine făcut), se pune carnea pe grătarul foarte bine încins și se ține câte 3-5 minute pe fiecare parte. Pentru grătar nu se folosesc condimente înainte de gătire.
La tigaie – se condimentează feliile de vrăbioară cu sare, piper sau alte condimente; se încinge puțin ulei de măsline în tigaie, apoi se adaugă feliile de vrăbioară. Când sucul din carne începe să apară la suprafață, trebuie întoarsă felia. Timpul de gătire este în jur de 8-10 minute.
După gătire poate fi folosită în Sandwich-uri sau salate, sau pur și simplu alături de o garnitură. Orice garnitură obișnuită e potrivită pentru acest preparat. Poate fi un piure de cartofi, legume la grătar, niște rissotto sau spanac. Mai multe idei despre garnituri găsești AICI.
➤ Vrăbioara de vită Angus, o poți găsi în pachetul SPRING PACK, SPORT PACK și BBQ PACK
➤ Premiumangus.ro vă urează poftă bună!