ȘNIȚEL VIENEZ DIN CAPAC
DE VITĂ ANGUS

ȘNIȚEL VIENEZ DIN CAPAC
DE VITĂ ANGUS

Ingrediente:

750 g capac de vită Angus

2 ouă

150 g pesmet

150 g făină

sare și piper după gust

câteva felii de lămâie

ulei pentru prăjit

100 g unt

 

  Mod de preparare șnițel vienez din capac de vită Angus

Prima dată vom tăia carnea de vită în felii groase de 0,5 cm. Apoi cu un ciocan de șnițele vom frăgezi carnea, bătând fiecare felie până ajunge la grosime de 2 mm. Acest lucru va face ca șnițelul să fie mai fraged și carnea să se pătrundă mai repede.

Asezonăm cu sare și piper proaspăt măcinat. Luăm 3 farfurii și așezăm în fiecare câte un ingredient: făină, ou, pesmet. Exact în aceasta ordine le vom folosi pentru a forma crusta specifică de șnițel.

Punem pe foc o tigaie, nu foarte mare, cu ulei (nu foarte mult) și încingem bine uleiul. Apoi punem câte 2 bucăți de șnițele la prăjit, foc mediu spre tare, și le rumenim pe ambele părți. Chiar înainte de a fi gata, adăugăm câte o linguriță de unt, pentru extra savoare.

Pregătim o farfurie pe care punem 2 prosoape de hârtie, pentru a absorbi excesul de ulei. Când șnițelele sunt gata le transferăm pe farfurie. Probabil va fi nevoie să curățați tigaia deoarece uleiul poate deveni închis la culoare, noi nu dorim ca șnițelele să se ardă, așadar adăugați din nou ulei și continuați, până ce terminați de prăjit toate șnițelele. Le servim calde cu o salată de cartofi, o salată de crudități și lămâie.

 

Capacul de vită Angus îl poți găsi în Family Pack (AICI) sau în Kid Pack (AICI)

➤ Premiumangus.ro vă urează poftă bună!

* rețetă de șnițel vienez preluată de pe blogul gastronomic https://luckycake.ro/