CHIULOTĂ PREMIUM ANGUS
& CARTOFI CU ROZMARIN (VIDEO)

CHIULOTĂ PREMIUM ANGUS
& CARTOFI CU ROZMARIN (VIDEO)

➤ Ingrediente:
2 bucăți de chiulotă Premium Angus
1 crenguță de rozmarin
10-15 buc de cartofi
2-3 căței de usturoi pisați
Ulei de măsline
Sare, piper

 

 Mod de preparare chiulotă Premium Angus cu cartofi:
Deși chiulota este o piesă din pulpa de vită, datorită texturii fine a fibrelor și unui grad mai mare de marmorare, acestă piesă se potrivește pentru gătirea rare sau medium-rare, asemenea unui steak. Chiulota are o carne de vită fragedă pregătită atât la cuptor, cât și la tigaie sau la grătar.

Într-o tigaie se încinge puțin ulei de măsline și se prăjesc bucățile de chiulotă de vită câte 2 minute pe fiecare parte. Se întorc pe ambele părți de două ori. După ce carnea de vită e gata, se adaugă un cub de unt cu rozmarin si se lasă să se topească peste ea.

Înainte de a se scoate din tigaie, fiecare bucată de friptură se susține cu ajutorul unei spatule, pentru câteva secunde  astfel încât să se rumenească marginea feliei de carne. După un timp de 10 minute în care friptura e lăsată să se odihnească, se feliază perpendicular pe fibră.

 

➤ Garnitură:
Într-o oală se pun la fiert 10-15 cartofi mici, in coajă. După ce aceștia sunt fierți, se mută într-o tigaie în care s-a preîncălzit puțin ulei de măsline. Tot în tigaie se adaugă un cub de unt, o crenguță de rozmarin și doi căței de usturoi (zdrobiți). După ce cartofii s-au rumenit, se scot cățeii de usturoi și rozmarinul, iar apoi cartofii se așază în farfurie, lângă chiulota de vită Premium Angus.

 

➤ Chiulota Premium Angus o poți găsi în pachetul Gourmet Pack (AICI) sau în pachetul Premium Pack (AICI)

➤ Premiumangus.ro vă urează poftă bună!

* rețetă video pentru 2 persoane