CARNEA DE VITĂ ANGUS,
FRĂGEZIME ȘI AROMĂ

CARNEA DE VITĂ ANGUS,
FRĂGEZIME ȘI AROMĂ

Carne de vită Angus sau carnea de vită populară? Care sunt diferențele dintre acestea?

Fie că vorbim despre o mâncare gătită în casă sau la restaurant, că ne referim la celebrele steak-uri sau la mâncăruri tradiționale cu carne de vită, de multe ori sesizăm diferențe majore între preparate asemănătoare sau chiar rețete identice. Ceea ce face diferența, de cele mai multe ori, chiar mai mult decât iscusința bucătarului, este calitatea produselor utilizate, iar calitatea cărnii de vită constă în frăgezime, aromă și, nu în ultimul rând, trasabilitate.

 

 

  1. Frăgezime și aromă

La nivel mondial carnea Black Angus este considerată ca fiind alegerea ideală pentru un steak reușit, gustos și în același timp sănătos, datorită frăgezimii cărnii și a aromei sale puternice.

 

Spre deosebire de carnea de vită populară în România care este slab marmorată, carnea Angus este bogată în grăsime, ceea ce-i dă frăgezime după gătire, spre deosebire de duritatea celei cunoscute de majoritatea oamenilor. De asemenea, un alt beneficiu major datorat grăsimii de vită este gustul aromat, complex, care nu are nevoie să fie îmbogățit de alte condimente, în afară de sare și piper.

 

 

  1. Trasabilitate

Tot mai multe persoane își doresc să știe de unde provine carnea sau de unde provin în general produsele de origine animală, unde și cum au fost crescute animalele respective, dar și cu ce au fost hrănite. Toate aceste aspecte se referă la trasabilitatea produsului finit.

 

Primul factor care asigură un produs finit de calitate superioară care să fie și sănătos, gustos și ușor de preparat este rasa animalelor. În cazul nostru, rasa Angus este o rasă de bovine crescute special pentru carne, hrănite cu iarbă pe pășune, iar toate acțiunile de îngrijire au în centru acest scop.

 

Pe de altă parte, animalele crescute în gospodării, chiar dacă într-adevăr pot garanta costuri mai accesibile pentru produsele obținute, nu garantează o carne de calitate superioară. Dacă animalele sunt crescute la țară, nu înseamnă neapărat că nutriția acestora este optimă pentru obținerea produsului finit, iar acest lucru nu poate fi cunoscut de către consumatori fiindcă acest tip de creștere a animalelor nu permite trasabilitate completă.

 

Dacă doriți o carne proaspătă este bine să vă îndreptați atenția spre produse care pot fi verificate și despre care puteți afla toate detaliile de producție. Toate aceste calități pot fi regăsite la carnea de vită Angus, produsă local, natural, în ferma Karpaten Meat Group.

[no_social_share_list]